21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Restaurant alevlere yenik düştü

Antalya şehir merkezindeki park içinde bulunan restoranda çıkan yangında ahşap kaplama restoran tamamen yandı.

Edinilen bilgiye göre, Muratpaşa Belediyesi’ne ait Lara Parkı’nda bulunan bir restoranda gece saat 02.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden parktaki güvenlik görevlisi, durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen ilk itfaiye aracı, parktaki çimlere saplandı. Çimlerden kurtulmayı başaramayan itfaiye ekibi, olay yerine takviye ekip çağırdı. Yangın mahalline gelen diğer itfaiye araçları, park yolunu kapatan mantar ve kaldırım taşlarının sökülmesiyle, alev alev yanan restorana ulaşmayı başardılar. Alevler nedeniyle restoran kapısını açamayan itfaiye ekipleri, çatıdan delikler açarak yangına müdahalede bulundular.

Restoran sahibi Antalyasporlu eski futbolcu Hüseyin Çetinkaya ve vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin çalışmalarına yardımcı olurken, zaman zaman da tartıştılar. İtfaiye ekiplerinin kaldırım taşları nedeniyle geç geldiklerini anlatan restoran sahibi Çetinkaya ve vatandaşlar, belediyenin güzel bir park yaptığını, fakat yollarını neden kapattığını anlayamadıklarını belirterek belediyeyi suçladılar.

Ancak itfaiye ekipleri, ahşap kaplama olan restorandın kül olmasını engelleyemediler. Yaklaşık 3 saat süren yangının ardından restorandın kapısını açarak içeriye giren restoran sahibinin yakınları, restorandan geriye kalan küllerin arasında, sağlam eşya kalıp kalmadığını kontrol ettiler. Yangında restoran içinde en az zararla kurtulan malzemeler ise giriş kapısının üstündeki bal kabakları ve şarap şişeleri oldu.

Çıkan yangınla ilgili olarak polis soruşturma başlatırken, restorandın sigortasız olduğu öğrenildi. İtfaiye ekipleri, yangının çıkış nedeninin uzman ekiplerin yapacağı araştırmanın sonunda belli olacağını ifade ettiler.

antalya
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 10:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?