21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Restorana "aşk" baskını!

AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Timurağaoğlu (49), yaklaşık 6 aydır tedavisini sürdürdüğü lösemi hastası Özgür Yıldız’ın (32) daveti üzerine, kendisiyle buluşup Konyaaltı Serbest Bölgesi’ndeki bir restoranda yemeğe gitti.

Özgür Yıldız’ın eşi Duygu Yıldız (27), kayınpederi Mustafa Yıldız ve kayınvalidesi Ayten Yıldız da ikiliyi takip ederek restorana geldi. İddiaya göre Duygu Yıldız, eşiyle aşk yaşadığını ileri sürdüğü kadın profesöre tepki gösterince aralarında tartışma çıktı. Restoran dışında kavgaya dönüşen olaya polis müdahale etti ve taraflar birbirlerinden şikâyetçi oldu. İki çocuk annesi Duygu Yıldız, Prof. Dr. Ayşen Timurağaoğlu’nu suçlayarak şunları söyledi:

‘YUVAMI YIKACAK’

“6 yıllık eşim, lösemi olduğunu öğrenince tedavi için Prof. Dr. Ayşen Timurağaoğlu’na gitti. Bir süre sonra doktorun eşime gösterdiği özel ilgiden şüphelendim. Yaklaşık 1 ay önce eşim ‘Boşanmamız lazım’ diyerek evi terk etti. Nedenini sorduğumda anlatmak istemedi.

Olay günü eşim, bir telefon gelince evden ayrıldı. Kayınvalidem ve kayınpederim ile birlikte eşimi takip ettik. Amacımız doktordan, eşimin yakasını bırakmasını istemekti. Restoranda konuşurken eşim ve o kadın bize saldırdı. Kayınvalidem, ‘Ne olur oğlumu bize ve çocuklarına bağışla, peşini bırak’ diye yalvardı. Fakat o yaşlı kayınvalideme bile tekme tokat vurdu.”

‘YERDE SÜRÜKLEDİLER’

SUÇLAMANIN asılsız olduğunu ileri süren bir çocuk annesi Prof. Dr. Ayşen Timurağaoğlu da ifadesinde şunları söyledi: “Hastam Özgür Yıldız, olay günü telefonla arayıp, eşiyle kavga ettiğini ve psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi. Bir alışveriş merkezindeydim, Özgür’ü Konyaaltı’nda aracıma aldım. Sakin bir yerde konuşmak amacıyla yakında bulunan bir restorana gittik. Yemek söyledik. Bu sırada Özgür, ‘Eyvah eşim ve ailem geldi’ dedi. Onları da kısmen tanıyordum. Beni konuşmak için dışarı çağırdılar. Sonra beni hastamla ilişki yaşamakla suçlayıp saldırdılar. Saçlarımdan tutup yerlerde sürüklediler. Özgür beni kurtarmak isterken ona da saldırdılar. Polisler gelip bizi kurtardı. Hastamla aramda doktor-hasta ilişkisi dışında bir ilişki yoktur.” Kadın profesörün ifadelerini doğrulayan Özgür Yıldız da, “Ben istediğim için buluştuk. Eşimin suçlamaları asılsızdır” diye ifade verdi.

‘Eşim boşanmak istemiyordu’

Duygu Yıldız, eşinin evden ayrıldıktan sonra aracılar göndererek eve dönmek istediğini, boşanmak istemediğini, ama doktorunun kendisini “Tedavini yarım bırakırım, ölürsün” diye tehdit ettiğini öne sürdü.

AHT
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 10:21:37
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 10:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?