22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Rigoletto yeniden sahneleniyor

RİGOLETTO YENİDEN SAHNELENİYOR

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), İtalyan besteci Verdi’nin Rigoletto eserini 3 Nisan’da Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sahneleyecek.Verdi’nin ‘Benim en iyi eserim Rigoletto’ diye sözettiği eser bestecinin olgunluk dönemi operalarına ait.

Verdiana Üçlüsü’nden olan Rigoletto eserini ANTDOB Genel Müzik Direktörü Alexandru Samoila yönetecek. Eserin rejisi Fransız sanatçı Patricia Panton’a, dekor tasarımı İsmail Dede’ye, kostüm tasarımı Şanda Zıpçı’ya ait. Krastin Nastev’in koro şefliğini, Esra Taner’in koreografisini, Mustafa Eski’nin ışık tasarımını üstlendiği eser 2009-2010 sezonunda ilk olarak Antalyalı sanatseverlerle buluşuyor.

DÜNYACA ÜNLÜ ARYALAR RİGOLETTO’DAN

Bestecinin 40 gün gibi kısa bir zamanda bestelediği eserde çok güçlü, canlı ve etkili sahneler yer alırken, aşk, baba sevgisi, lanet gibi konular dikkat çekiyor. Günümüzde de tüm büyük tenorların repertuvarlarının vazgeçilmezlerinden biri olan Montova Dükü’nün söylediği ‘La Donna E'mobille’ aryası kıvrak melodisiyle daha ilk notasında dinleyeni kavrayan bir arya özelliğini taşıyor.

Eserde Mantua Dükü’nü Göksay Yaran, Rigolletto’yu Tamer Peker,Gilda’yı Aslı Ayan, Monterone Dükü’nü Emre Akyurt, Sparafucile’yi Engin Suna, Marullo’yu Kenan Şahin, Borsa’yı Oben Bostancı, Kont Ceprano’yu Toygarhan Altuner, Usciere Di Corte’yi Onur Alpaslan, Giovanna’yı Seda Uzmen ve Maddelena’yı Ebru Kaptan canlandıriyor.

RİGOLETTO YENİDEN SAHNELENİYOR
RİGOLETTO YENİDEN SAHNELENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 14:15:03
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 14:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?