21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Rixos Basketbol Cup başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyespor Genel Menajeri Doğan Hakyemez ve Antalya Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Vecihi Öz, Antalya'da düzenlenecek olan Rixos İnternational Basketbol Cup turnuvasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Vecihi Öz ile birlikte açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Genel Menajeri Doğan Hakyemez, Rixos İnternational Basketbol Cup'a kendileriyle birlikte 4 takımın katılacağını söyledi.

Bu tür turnuvaların sponsorlar desteğiyle düzenlendiğini söyleyen Hakyemez, "Turnuvaya bizimle birlikte Odesa, Braunschweig ve Deutsche Bank Skyliners takımları katılacak. 3 gün sürecek turnuvada takımımız son durumunu göreceğiz. Öte yandan salonumuzu lige hazırlama çalışmalarımız devam ediyor. Sponsorların desteğiyle salona 350 bin YTL değerinde havalandırma sistemi ve 120 bin YTL harcayarak zemin ve potalar yaptırdık. Bunları yaparken kulüp kasasından tek bir kuruş bile çıkmadı" dedi.

Bütçeleri doğrultusunda iddialı bir takım olduklarını belirten Hakyemez, "Takımımız belirli bir bütçesi var. Geçen yıl oynayan bazı yabancı oyuncularımız ile yollarımızı ayırıp yeni oyuncular aldık. Bu sene yine Play-off mücadelesi yapıp daha üst turlara çıkmak istiyoruz. Ancak bizim asıl hedefimiz kademeli bir şekilde 2010 yılında lig şampiyonluğu kupasını Antalya'ya getirmektir. Bu yılki bütçemiz 2 milyon 500 bin YTL'ydi. Eğer bütçemizi 5 milyon YTL'ye çıkartabilirsek bu takımı şampiyon yaparım" diye konuştu.

Antalya ekonomisinin Beko Basketbol Ligi'nde 2 takımı kaldıramadığını öne süren Doğan Hakyemez, "Bu benim kendi düşüncem. Antalyalı idareciler bir araya gelip iddialı bir takım oluşturmalı. Bu Kepez Belediyesi ya da Antalya Büyükşehir Belediyespor'un kapanması anlamına gelmiyor. Bence iki takımdan tek iddialı bir takım oluşturmak daha mantıklı" dedi.

Türk basketbolunun İstanbul'a sıkıştığını anlatan Hakyemez, şunları söyledi:
"Anadolu'da başta Antalya olmak üzere Banvit, Erdemir, Ali Ağa gibi takımlar kendilerini hem salon hem de alt yapı anlamında oldukça iyi bir konuma getirdi. Basketbol'u İstanbul'dan Anadolu'ya yaymamız gerekiyor. Diğer Anadolu takımlarının da takımlarına sahip çıkıp kendilerini geliştirmesi gerekiyor."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 14:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?