22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Romatizma hastalarına kum tedavisi

Antalya'da, romatizma hastaları kumda şifa arıyor.

Antalya'da hava sıcaklığının 45 dereceyi bulmasıyla birlikte ayaklarında romatizma ve kireçleme bulunan vatandaşlar bazı Türk filmlerinin çöl sahnelerinin çekildiği Lara bölgesindeki kumlara akın etti.

Lara bölgesine İzmir, Bursa, Çorum, Konya, Eskişehir gibi illerden gelen romatizmalı vatandaşlar ormanlık alanda çadır kuruyor. Yaklaşık 15 gün çadır hayatı süren romatizma, kireçleme, bel ağrısı çeken vatandaşlar sıcaklığın en yoğun olduğu 13:00-16:00 saatleri arasında deniz kumunda çukur kazmaya
başlıyor.

Kazdıkları çukura giren vatandaşlar yarım saat kum içerisinde kalarak ağrılarından kurtulmaya çalışıyor. 1982 yılında felç geçirdiğini söyleyen Mustafa Doğan, "Yıllarca hastane hastane dolaştım ancak ayaklarıma bir çare bulamadım. Doktorlar beni ayağa kaldırdı ancak ağrılarım dinmedi. Her yıl buraya geliyorum. Yaklaşık 20 gün burada kalarak ağrılardan kurtuluyorum" dedi.

Kuma gömülen diğer bir vatandaş ise, "Kuma gömülerek ağrılarımızdan kurtuluyoruz. Kumdan çıkınca hemen denize girmemek gerekiyor. Kumun sıcaklığının vücutta bir süre kalması gerekiyor. Buraya Türkiye'nin dört bir yanından insanlar şifa umuduyla geliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 16:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?