22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Rostov’a Venüs heykeli

ROSTOV’A VENÜS HEYKELİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Rusya’nın Rostov Na Donu kenti ile olan kardeşliği 15’inci yılına girdi. Rostov’da Altın Portakal’ın simgesi Venüs Heykeli dikildi.

Kardeşliğin 15’inci yılı dolayısıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden bir heyet, Rostov’a giderek çeşitli temaslarda bulundu. Kardeşliğin anısına Rostov Dostluk Parkı’nda Altın Portakal’ın simgesi Venüs Heykeli’nin açılışı yapıldı. Bronzdan yapılmış, altın rengine boyalı ve 1.20 metre boyundaki heykel, yerli halk tarafından büyük ilgi gördü.

‘KUŞLAR’ ADLI SERAMİK SERGİSİ

Öte yandan Rostov’un şehir günü kutlamalarında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’ndan keman, viyolonsel ve klarnet sanatçıları da Türk müziğinin tanıtımını yaptı. Sanatçı Tufan Dağıstanlı’nın ‘Kuşlar’ adlı seramik sergisi de Rostovluların ilgisini çekti. Amacının Türk seramik sanatını tanıtmak olduğunu ifade eden Dağıstanlı, seramik kuşların her birinin ağırlığının 20 kilogram olduğunu belirtti. Dağıstanlı, “Serginin adının ‘Kuşlar’ olması tesadüf değildir. Kuş mutluluk, başarı demektir ve her dilde böyle anlaşılır” dedi.

ROSTOV’A VENÜS HEYKELİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 15:26:01
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 15:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?