22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Rostov'dan Büyükşehir’e ziyaret

KARDEŞ ŞEHİR ROSTOV’DAN BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET

Büyükşehir Belediyesi’nin Rusya’daki kardeş şehri Rostov Na Donu’dan, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Bölge Müdürlüğü’nün davetlisi olarak Antalya’ya gelen üniversite heyeti, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin’i ziyaret etti.

Ziyarette, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Bölge Müdürü Ahmet Sütçü, Akdeniz Öğrenci Yurdu Müdürü Ramazan Tatlı, Rostov Güney Federal Üniversitesi, Rostov Devlet Üniversitesi, Kuzey Kafkas Akademisi ve Don Devlet Teknik Üniversitesi’nden rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler bulundu. Heyetin yurtlarda ve Akdeniz Üniversitesi’nde incelemelerde bulunacağını ifade eden Ahmet Sütçü, Rostov heyeti ziyaretinin gerçekleşmesinde Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve katkılarının büyük olduğunu belirterek, Mehmet Aktekin’e teşekkür etti.

Rostov Heyet Başkanı Maksimova Galina Petrovna, “İki kardeş kentin belediye başkanları arasında güzel bir diyalog var. Başkanımızın selamını getirdik. Buraya gelmemizi Büyükşehir Belediyesi sağladı. Yurt ve üniversite işbirliğinin gelişmesini sağlamak amacıyla büyük bir heyecanla Antalya’ya geldik. Şehrinizi çok beğendik. Sıcak karşılamanız ve misafirperverliğiniz için size teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Mehmet Aktekin, “Rostov, kardeş şehir ilişkilerimizi en güzel yaşadığımız kentlerden birisi. Antalya’da yaklaşık 15 bin Rus yaşıyor. Rusları içimizden biri olarak görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yarın Rus Kültür Günleri düzenliyoruz. Belediyeden Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Açılışa sizleri de davet ediyoruz” diye konuştu.

Heyet Başkanı Maksimova Galina Petrovna, Mehmet Aktekin’e Rostov kentinin bayrağını hediye etti. Genel Sekreter Aktekin de konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 15:16:03
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 15:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?