1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ruhsatsız iş yerleri mühürlendi

Korkuteli Belediyesi zabıta ekipleri, ruhsatsız çalıştığı gerekçesiyle bir iş yerini mühürledi.

İlçe merkezinde ruhsatsız olarak hizmet veren bir kahvehane, Belediye Encümeni'nin 750 TL'lik cezasının ardından Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, kayıt dışı faaliyet gösteren iş yerlerinin ruhsat alması için zabıta müdürlüğünce başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Ruhsat alması gereken iş yerlerine uyarı yapılıyor. Bu iş yerlerinin uyarı yapıldığı günden itibaren 15 gün içerisinde belediyeye müracaat ederek ruhsat almaları gerekiyor. Ruhsat için müracaat edecek iş yeri sahipleri Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne başvurarak buradan başvuru beyan formunu alabilir" dedi.

Gökce, temel gayelerinin yasa gereği iş yerlerinin kayıt altında tutulması, müracaat eden her esnafa veya iş yeri sahibine gereken kolaylığın gösterildiğini, eksik olan belgelerini tamamlamaları halinde kendilerine işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verileceğini söyledi.

İstenilen belgelerin tamamlanması halinde ilgili işletmelere aynı gün içerisinde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verileceğini hatırlatan Başkan Gökce, esnafa yardımcı olacaklarını, bundan böyle ruhsat almadan iş yeri açma ve çalıştırmaya kesinlikle müsaade edilmeyeceğini belirtti.

Gökce, bu konuda zabıta ekiplerine kesin talimat verildiğini belirterek şunları söyledi: "Ruhsatsız işyeri çalıştıran esnafın ruhsatlarını almaları gerekir, aksi takdirde ruhsatsız çalıştırılan işyerleri mutlaka mühürlenecek. Uygulamada kesinlikle taviz verilmeyecek."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 18:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?