1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Runtalya Maratonu başladı

Antalya'da bu yıl Uluslararası Runtalya Maratonu'nun 4.'sü düzenlendi. Maratona, 40 ülkeden 2 bin 700'ü profesyonel, 3 bin 500'ü halk olmak üzere toplam 6 bin 200 sporcu katıldı.

Öger Tur tarafından düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Runtalya Maratonu'na 189 kez maraton koşarak dünyada en çok maraton koşan bayan atlet olma unvanını da elinde bulunduran Alman bayan atlet Siegrid Eicher de katıldı.

Sabah saatlerinde Antalya Müzesi önünde ilk olarak tekerlekli sandalye yarışları start alırken, yarışlar 5 kilometrelik halk koşusunun ardından 21 kilometrelik yarı maratonla devam etti.

Halk koşusu öncesinde konuşan Öger Tur Başkanı Vural Öger, "Antalya maratonda 4 yılda büyük ilerleme yaşadık. Dünya Atletizm federasyonunun söylediği bir şey vardı. '20 senedir New York'ta böyle bir etkinlik yapamıyoruz' diye. 4 senede New York'un rakamlarına ulaştık. Antalya'ya büyük bir imaj katkısı var. Canlı olarak verildiği için, Avrupa ve Dünya'da Antalya'nın ismi duyuluyor. Buda turizme büyük katkısı var" dedi.

Runtalya Maratonu, Antalya Atatürk Stadı'nda düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 11:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?