16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Runtalya Maratonu sona erdi

RUNTALYA MARATONU SONA ERDİ

Antalya'da düzenlenen '5. Ulusulararası Runtalya Maratonu', Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. 42 kilometrelik maratonu koşan bazı sporcular fenalık geçirdi

Antalya'da 35 ülkeden yaklaşık 7 bin sporcunun katıldığı 5'inci Uluslararası Runtalya Maratonu' sona erdi. Maratonda engelliler kategorisinde Ömer Cantay birinci olurken, 10 kilometre erkeklerde Rus Alexey Karabenkov, bayanlarda ise Binnaz Uslu birinciliği elde etti. Yarı maraton erkekler kategorisinde Ercan Muslu, bayanlarda ise Rus Olesya Nurgelieva birincilik kürsüsüne çıktı. Maraton erkeklerde Alman Sascha Velten, bayanlarda ise yine Alman Brgit Lennartz birincilik madalyasını takan isimler odu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Antalya Vali Yardımcısı Hayreddin Balcıoğlu ve iş adamı Vural Öger tarafından verildi.

500 METRE KALA DÜŞTÜ

Yarışmaya katıla Alman Werner Dies, bitişe 500 metre kala dengesini kaybederek yere düştü. Yüzü kanlar içerisinde kalan Dies, 2 görevlinin yardımı ile bitiş noktasını görebildi. Ekipler tarafından ambulansa götürülen ve burada ilk tedavisi yapılan Dies, hastaneye kaldırıldı. Bitiş noktasına ulaşan bir çok sporcu da fenalık geçirdi. Sporculara ilk müdahale görevliler tarafından yapıldı. Maratona katılan bazı sporcularda 42 kilometreyi bebekleri ile koştular. Bitiş noktasına bebek arabaları ile gelen sporcular izleyicilerden büyük alkış topladılar.

GÖRME ENGELLİ SPORCU 5 SAAT KOŞTU

Yarışmaya katılan görme özürlü olan Alman Jeffrey Norris de 42 kilometre koşmayı başardı. Antalyalı sporcu Nahsen Deniz Yaşar ile ellerini bağlayarak maratonu 5 saat 5 dakida tamamlayan Norris, mutluluğunu arkadaşları ile paylaştı.

32 yaşında bir hastalık nedeniyle görme duyusunu kaybettiği öğrenilen Norris, yaşamaya koşuyla tutunduğunu söyledi. 17 yıldır maratonlara katıldığını söyleyen Norris Salzburg, Zürih, Göteborg, Houston, Boston ve New York maratonlarında koştuğu Monako'da katıldığı maraton sonrasında Monako Prensi Albert'den bir de ödül aldığı öğrenildi.

ENGELLİLER ARTIK EVDEN ÇIKMALI

Engelli kategorisinde birinciliği elde eden Ömer Cantay ise yarışmanın çok keyifli geçtiğini belirterek, "Avrupa ve Dünya Şampiyonası öncesi bizim için iyi bir antrenman oldu. Bu tür organizasyonlara benim gibi engellilerin davet edilmesi bizi çok mutlu ediyor. Umarım bütün engelliler evlerinden çıkar ve spora başlar" dedi.

RUNTALYA MARATONU SONA ERDİ
RUNTALYA MARATONU SONA ERDİ
RUNTALYA MARATONU SONA ERDİ
RUNTALYA MARATONU SONA ERDİ
RUNTALYA MARATONU SONA ERDİ
RUNTALYA MARATONU SONA ERDİ
RUNTALYA MARATONU SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 17:05:01
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 10:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?