22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Runtalya’ya hazır olacak

RUNTALYA’YA HAZIR OLACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi, düzenleme çalışmaları yürüttüğü Işıklar Caddesi’ne çevreye saygılı ve çok dayanıklı beton yol uygulaması yapıyor. Işıklar Caddesi Pazar günü yapılacak Runtalya koşusuna hazır olacak.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın Işıklar Caddesi’ndeki çalışmaları aralıksız sürüyor. Fen İşleri ekipleri, Işıklar Caddesi’ni otomobil lastiklerinden geri dönüşümle elde edilen öğütülmüş çelik tel karışımlı betonla kaplıyor.Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik, Işıklar’daki düzenleme çalışmaları kapsamında asfaltın kazındığını hatırlatarak, “ASAT, TEDAŞ, TELEKOM gibi kuruluşlar caddedeki alt yapı çalışmalarını tamamladı. Defalarca kazılan yolun çökme ihtimaline karşı farklı bir yol uygulaması yapıyoruz. Caddeyi, lastiklerden elde edilen çelik tellerin öğütülerek betonla karıştırılmasından oluşan malzeme ile kaplıyoruz” dedi.

Caddenin zeminin demir örgülerle kaplandığını anlatan Çevik, “Üzerine asfalt finişeri ile beton yol malzemesini döküyoruz. Sonrasında silindir ile sıkıştırıyoruz. 610 metre uzunluğundaki Cadde’ye yaklaşık 500 metreküp beton yol malzemesi dökeceğiz. Işıklar Caddesi, 7 Mart Pazar Günü gerçekleştirilecek Runtalya Maratonu’na hazır hale gelecek. Ardından yolu araç trafiğine de açacağız” diye konuştu.

Çevik, Işıklar Caddesi kaldırım düzenlemesi çalışmaları tamamlandığında beton yolun üzerine 5 santimetrelik asfalt kaplaması yapılacağını ve beton yolun Büyükşehir Belediyesi’nin dahil olduğu Avrupa Birliği Ecolanes programı kapsamındaki 3 yıllık projeden elde edilen deneyim ve bilgilerle gerçekleştirildiğini kaydetti.

RUNTALYA’YA HAZIR OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 16:35:03
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 16:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?