7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Rus bandıralı özel yatta yangın çıktı

Antalya Yat Limanı açığına demirleyen Rus bandıralı özel yatta, yangın çıktı. Yatta bulunan 26 kişi botlarla tahliye edilmeye başlandı.

Alınan bilgiye göre dün Antalya'ya geldiği ve Yat Limanının 600 metre açığına demirlediği belirtilen Rus bandıralı GIANT1 adlı özel yatın köprü üstü denilen arka kısmında henüz belirlenemeyen nedenle bu sabah yangın çıktı.

Sahil Güvenlik, liman işletmesi ve Deniz Polisi ekipleri yat çevresinde önlem alırken, mürettebat yangına kendilerinin müdahale edeceğini belirterek, liman işletmesi ekiplerinden yardım talep etmediler.

Yangın söndürme çalışmaları sürerken, yat kaptanının isteğiyle Antalya Büyükşehir Belediye itfaiyesinin 4 kişilik ekip de botla yata giderek, yangına müdahalede bulundu. Mürettebat ve itfaiye ekibi yatta bulunan malzemeleri kullanarak yangını söndürdüler. Ancak soğutma çalışmaları sürerken yangın, yeniden başladı.

Antalya Denizcilik Bölge Müdürü Caner Arseven yangının yatın sinema salonundaki elektrik kontağından çıktığını, daha sonra köprü üstüne sirayet ettiğini söyledi. Arseven, "Deniz polisi, itfaiye ve sahil güvenlik ekipleri koordinasyonunda yangına müdahale ediliyor. Ölü veya yaralı yok" dedi.

Bu arada yatta bulunan 25 mürettebat ile 1 yolcu botlarla tahliye edilmeye başlandı.

Yetkililer, helikopter iniş alanına da sahip yatın Rus bir iş adamına ait olduğunun sanıldığını söylediler
A.A.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 12:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?