7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Rus bebek annesine kavuştu

Antalya'da tatil yaparken doğum yapan bir anne, 45 gün sonra bebeğine kavuştu. Tatil için Antalya'ya gelen Rus uyruklu Yulia Korsakova erken doğum yaptı.

Korsakova'nın 29 Ağustos günü Antalya Özel Anadolu Hastanesi'nde 1 kilo 80 gram ağırlığında bebeği dünyaya geldi. Sergei adı verilen bebek 45 gün verdiği yaşam mücadelesini kazandı. Sergei bebek bugün sabah saatlerinde taburcu olarak annesiyle birlikte ülkesine gönderildi. 45 gün süren tedavi sonrası ağırlığı 1 kilo 508 grama ulaşan Sergei bebek sabah erken saatlerde ambulansla hastaneden alınarak havaalanına getirildi. Havaalanında gerekli işlemlerin yapılmasının ardından Sergei bebek ambulans uçakla ülkesine gönderildi.

Sergei bebek hastanede tedavi altındayken Rusya'da bazı gazete ve televizyonlarda yayınlanan haberlerde, ''Sigorta şirketinin hastane masraflarını ödemediği için rehin kaldığı'' iddia edilmişti. Antalya Özel Anadolu Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 29 Ağustos'ta Rus bir annenin Türkiye'de tatildeyken hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde erken doğum yaptığı belirtildi. Açıklamada, yeni doğan uzmanı Dr. Aşkın Güra ve ekibi tarafından yürütülen 45 günlük tedavinin ardından yaşam mücadelesini kazanan Rus bebek Korsakova'nın bugün taburcu edilebilecek duruma geldiği ifade edildi. Korsakova'nın tedaviden sonra ağırlığının 1 kilo 508 grama ulaştığı ayrıca bildirildi.

Rusya'da bazı gazete ve televizyonlarda Korsakova ile ilgili yayınlanan asılsız iddialar üzerine Rusya'dan gelen bir tıp heyeti ile Antalya'daki özel hastane yetkilileri ortak bir açıklama yaparak, bebeğin bir süre daha hastanede tedavi altında kalmasının uygun olacağını bildirmişlerdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2007 Cuma 10:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?