21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Rus gazeteciler Kemer'de

Antalya Gazeteciler Cemiyetinin davetlisi olarak gelen Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Vsevolod Bogdanov başkanlığındaki gazeteci heyetin ilk durağı Kemer oldu.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Vsevolod Bogdanov başkanlığındaki heyete ev sahipliği yapan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ile cemiyet üyelerine, Ulupınar'da bir yemek verdi.

Yemekte konuk heyet adına Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Vsevolod Bogdanov Rusya'dan getirdiği hediyeleri ve tanıtım kataloglarını Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'e sunarken, Hasan Şeker'de Kemer'i simgeleyen özel tasarım Kemer rölyefi plaketi ile Kemer tanıtım kitapçığını Başkan Vsevolod Bogdanov ile Mevlüt Yeni'ye sundu.

11 Mayıs Pazar günü sabah Antalya'ya gelen Rus Gazeteci heyeti, 3 gün boyunca Kemer'de hem iş ziyareti hem de bölgeyi gezecek. Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Vsevolod Bogdanov Antalya'da olmaktan ve Kemer'de ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Antalya gerçekten tam bir tatil şehri. Kemer'de mükemmel bir yer. Antalya Gazeteciler Cemiyetinin davetlisi olarak buradayız. Amacımız Rusya'da 120 bin üyesi olan Rusya Gazeteciler Birliğinin her yıl Rusya'nın Soçi kentinde yaptığı Rusya Gazeteciler Festivalinin 2009 yılında Antalya'da yapılması konusu da bu program çerçevesinde karara bağlamak olacak. Karar vereceğiz ve bu festivali Antalya'da yapmayı arzuluyoruz" dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise yaptığı açıklamada, "Cemiyetimiz uluslararası ilişkilerde de yoğun bir çalışma sergiliyor. Antalya'nın turizmin başkenti olduğunu söylerken, bizde tanıtımda basın olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Bu amaçla Antalya'ya Almanlar ile birlikte en çok turist yollayan ülkelerin başında gelen Rusya'da Rusya'nın en büyük meslek örgütü olan Rusya Gazeteciler Birliği ile kardeş olma çalışmalarımızı tamamladık. En kısa sürede bu konuda da imza aşamasına gelerek partner olacağız. Gelen konuk gazeteci misafirlerimizi bölgemizde en iyi şekilde ağırlamak ve onlara bölgeyi tanıtmak ve bir takım karşılıklı kararlar almak amacıyla 1 haftalık bir programda için biradayız. İlk önce Rusya'dan en fazla turist çeken yer olan Kemer'deyiz. Bizlere her zaman sıcakkanlı tavırları ve desteği ile ön planda olan sayın Kemer Belediye Başkanımızın da destekleri ile bir aradayız. Sayın Başkan Hasan Şeker'e bugün bizleri burada ağırladıkları için teşekkürlerimi umuyorum. Konuk Başkanın da değdi gibi 120 bin üyesi olan Rusya Gazeteciler Birliğinin her yıl Rusya'nın Soçi kentinde yaptığı Rusya Gazeteciler Festivalinin 2009 yılında Antalya'da yapılması konusu da burada karara bağlamak istiyoruz. Beklide bu festival Kemer'de yapılacak" diye konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise konuk Rus gazetecileri Kemer'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Tanıtımın en büyük parçasını basın oluşturuyor. Bu bakımdan Antalya Gazeteciler Cemiyetimizin bu çalışmasını taktirle karşılıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 17:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?