1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Rus gazeteciler Side'de

Dünya Gazeteciler Birliği Kongresi'ne katılmak üzere Antalya'ya gelen Rus Gazetecilere, Side TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut Side'yi tanıttı.

Dünya Gazeteciler Birliği Kongresi'ne katılmak üzere Antalya'ya gelen Rusya ve Rus Cumhuriyetleri'nde yayınlanan gazete, dergi ve televizyonlarda görev yapan Rus gazeteciler Side TUDER’in davetlisi olarak Sideye geldi. Side TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut ve TUDER yöneticileri tarafından karşılanan gazeteciler daha sonra Side Müzesi ve Antik Tiyatroyu gezdiler.

Side TUDER Başkanı C.Haydar Barut ve Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere, Side Müzesindeki kokteylde Rus gazetecilere Side'yi tanıttılar. Barut Rus gazetecilere hitaben yaptığı konuşmada: "Sizlere burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Bölgemiz Türkiye'nin en büyük yatak kapasitesine sahip yeridir. Bölgede 120 bin turistik yatağa sahibiz. Burada yılda üç milyon turist ağırlıyoruz. Bunun yüzde 20'lik bölümü Bağımsız Devletler Topluluğundan oluşuyor" dedi.

Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere ise müze hakkında Rus ve BTD gazetecilere bilgi verdi. Kozdere; "Side kenti pamfilya bölgesi kentlerinden birisidir. Pamfilya bölgesi Antalya'nın düzlük kesimlerine denir. M.Ö 8'nci yüz yıla kadar kullanıldı. O dönemlere ait eserler şuanda müzemizde sergilenmektedir. Şuanda içinde bulunduğumuz yer ise bir antik hamamdır. Burası 1963 yılında restore edilerek müzeye dönüştürülmüştür. Müzemizde bulunan arkeolojik eserlerin büyük çoğunluğunun Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ve 1947 yılında yapılan kazılara aittir, en görkemli yapıt ise 2 bin yıllık Roma eseri olan Side Antik Tiyatrodur" dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından Rus ve BTD gazetecilerine mini bir kokteyl sunulurken gazeteciler Side müzesini ve antik tiyatroyu gezdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 09:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?