1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Rus öğrenciler dersbaşı yaptı

Antalya'da faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk Rus okulunda 2009-2010 eğitim- öğretim yılı başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Rus müfredatına göre eğitim verilen Özel Rusya Uluslararası Okulu'nda 50 öğrenci okuyor. Önümüzdeki ay eğitime başlayacak Turizm Lisesi öğrencileri de geldiğinde okulda öğrenci sayısının 150 üzerine çıkması bekleniyor.

Rusça konuşan eski doğu bloku ülkelerinden çocukların ilgi gösterdiği okulda yeni eğitim öğretim yılı büyük bir heyecanla başladı. Yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle okulun salonunda bir tören düzenlendi. Törene okulda eğitim gören öğrencilerin velileri de katıldı. Okulda görevli Rus öğretmenler, açılış günü çocuklara şarkılar söyleyip okula yeni başlayan öğrencilere hediyeler verdi. Çalan zilin ardından sınıfları dolduran öğrenciler, Antalya'da Rus okulu olduğu için çok şanslı olduklarını söylediler.

Okulun kurucusu ve sahibi olan Victor Bikkenev, Antalya'daki bu okulun Rusya ile birlikte eş zamanlı olarak 1 eylül sabahı yeni eğitim öğretim yılına başladığını bildirdi. Kendisinin bundan üç yıl önce Türk vatandaşlığına geçip Zafer adını aldığını belirten Bikkinev, "ekonomik kriz nedeniyle bu yıl öğrenci sayısı geçen yıllara göre düşük. Bu yıl 50 civarında öğrencimiz var. Ancak yıl içinde bu sayının artacağını düşünüyoruz" dedi.

Öte yandan, Rus okulunda eğitim gören öğrenciler burada verilen eğitimden çok memnun olduklarını söyledi. Kreşten beri Rus okulunda eğitim gördüğünü bildiren 12 yaşındaki 7'inci sınıf öğrencisi Deniz Anastasya Keskin, babasının Türk annesinin ise Rus olduğunu söyledi.

Kendisinin ise Rus vatandaşı olduğunu belirten Keskin, "Benim annem tercümanlık yapıyor. Ben de ileride annem gibi tercüman olmak istiyorum. Antalya'da Rus okulunun olması benim için bir şans. Babam otelde çalışıyor" dedi.

Okulun sahibinin 11 yaşındaki kızı Anastasya Bikkeneva da okulun kendisi için de büyük bir şans olduğunu söyledi. 12 yaşındaki Marina Yakuiba da ailesinin Side'de turizm sektöründe çalıştığını belirterek, "Türkiye'ye yeni geldim. Antalya'da böyle bir okulun bulunması bizi çok mutlu etti" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?