16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Rus öğrencilerin mezuniyet sevinci

RUS ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET SEVİNCİ

Antalya'da hizmet veren Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası Rus okulunda eğitim gören turizm öğrencileri, 2009-2010 eğitim öğretim yılını tamamladı.

125 öğrencinin eğitim gördüğü Rus Okul’ndan bu yıl 40 öğrenci mezun olurken, İngilizce, Türkçe ve Rusça eğitim gören öğrenciler, okulda düzenlenen partiyle mezuniyet sevincini paylaştı.

Okulun sahibi Viktor Bikkenev, Antalya'daki Rus Okulu'nda eğitim gören öğrencilerin yerli ve yabancı turizmciler tarafından adeta kapışıldığını açıkladı. Antalya'ya gelen turist sıralamasında Ruslar ağırlıkta olduğu için sektörün Rusça bilen nitelikli elemena ihtiyaç duyduğunu bildiren Bikkenev, "Bizim öğrencilerimiz, İngilizce'yi ve Türkçe'yi de ana dilleri gibi bildiği için sektör bizden öğrenci alabilmek için adeta sıraya girmiş durumda. Sadece Antalya'daki tesisler değil, Rusya'dan da büyük bir talep var. Rusya turizmin daha başında olduğu için Antalya'nın deneyimlerinden yararlanmak istiyor. Bu konuda da bizim öğrencilerimize mezun olmadan iş teklifleri yağıyor" dedi.

Antalya'daki Rus okulunun turizm bölümünde eğitim gören öğrencilere uluslararası geçerliliği olan Amerikan Turizmciler Birliği'nin sertifikasını da verdiklerini anlatan Bikkenev, "Öğrencilerimiz dünyanın neresine giderlerse gitsinler, rahatça iş bulup yüksek kazanç elde edebilecek düzeyde yetiştiriyoruz" dedi. Bikkenev, sektörün kendilerinden stajer öğrenci konusunda da büyük bir talebinin olduğunu belirterek, "Sektör bizden binlerce öğrenci talep ediyor. Ama bizim öğrenci sayımızın toplamı 125. Bu nedenle sektörün bütün taleplerini karşılayamıyoruz. Sektöre öğrenci sayımız yetmiyor" diye konuştu.

Rus Okulu’nda Türk vatandaşı öğrencilerin eğitim göremediğini bildiren Bikkenev, okulda, Rusya başta olmak üzere eski doğu bloku ülkelerinden çocukların eğitim gördüğünü açıkladı. Bikkenev, Uluslararası Rus okulunun ilköğretim öğrencilerinin ise 21 mayıs günü yaz tatiline gireceğini de sözlerine ekledi.

RUS ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET SEVİNCİ
RUS ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 11:01:02
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 11:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?