22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Rus turisti tecavüzden gazeteci kurtardı

Antalya’da bir gece kulübünde eğlendikten sonra kaldığı otele dönmek için taksi beklemeye başlayan Rus kadın turist, 2 kişinin tacizine uğradı.

Kaleiçi’ndeki Ally Clup’te eğlendikten sonra sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Lara semtindeki oteline dönmek üzere yola çıkan Rus uyruklu Luiza Gadjiyeva’yı (25), Atatürk Caddesi’nde taksi beklediği sırada tanımadığı 2 kişi yanına yaklaşarak taciz etmeye başladı. Gadjiyeva’nın karşı koyması üzerine şahıslardan biri, genç kadını tartaklayıp zorla yol kenarındaki branda kaplı çay bahçesine götürdü.

O sırada olayı görüntüleyen gazetecilerin durumu polise bildirmesi üzerine, şahıslar koşarak uzaklaştı. Kısa sürede gelen polis ekiplerine şahıslardan şikayetçi olmadığını söyleyen Gadjiyeva, çok yorgun olduğunu ve oteline gidip uyumak istediğini söyledi. Polislerin karakola gitme taleplerini reddeden kadın güçlükle ikna edilerek Yenikapı Polis Merkezi’ne götürüldü.

Karakola giderken etrafına küfürler yağdıran Gadjiyeva, "Onlardan şikayetçi değilim; ama günlerini görecekler" tehditleri savurdu. İfadesi alınarak pasaport kontrolü yapılan Gadjiyeva, şahıslardan şikayetçi olmadığını belirtti. Rus kadın, "Şehir merkezinde rahatça istediğim zaman gezemez miyim? Otelime giderken 2 kişinin saldırısına uğruyorum" dedi.

Olaya karışan ve gözcülük yaptığı tespit edilen kişi, yakalanarak gözaltına alındı. Kaçan diğer şahıs da yakalanarak adliyeye sevk edildi. Şahısların serbest bırakıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 15:30:13
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 13:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?