16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Rus turistler çiçeklerle anıldı

RUS TURİSTLER MUM VE ÇİÇEKLERLE ANILDI

Antalya'da, otobüs kazasında hayatını kaybeden 14'ü Rus turist 16 kişi, kazanın meydana geldiği Aksu Köprüsü'nde çiçek ve mumlarla anıldı

Antalya'nın Aksu İlçesinde iki hafta önce meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybeden 14'ü Rus turist 16 kişi Antalya Rus Günleri etkinliği kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Noel Baba Barış Konseyi tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Kazanın meydana geldiği Aksu Köprüsü'nde düzenlenen anma törenine Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Anadolu Birliği Başkanı Bedri Yalçın, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Eski Başkanı Binali Efe ve Antalya'da yerleşik yaşayan Rus vatandaşlar katıldı.

Aksu Köprüsü'nde saygı duruşu ve çelenk koyma ile başlayan törende Rus vatandaşlar yaktıkları mumları köprü üzerine bıraktı. Törenin sonunda ölenlerin anısına karanfiller Aksu Çayı'na bırakıldı. Kazanın acısını hâla içlerinde yaşadıklarını belirten Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, ölenlerin yakınlarına sabır dileyerek, "İnsani duygularımızı ifade etmek için buradayız" dedi.

Antalya'da yerleşik yaşayan Ruslar olarak ölen soydaşlarını hiç unutmayacaklarını belirten Noel Baba Barış Konseyi Rusya Temsilcisi Marina Sorokina, şunları söyledi: "Bugün Aksu çayına onların anısına çiçekler attık. Onları düzenleyeceğimiz anma törenleri ile yaşatacağız. Hepimiz çok üzgünüz. Her zaman bu kazayı düşünüp dua ediyoruz."

Bir Rus vatandaş da iki haftadır yas içerisinde olduklarını belirterek, "Soydaşlarımızı her zaman saygıyla anacağız" dedi.

RUS TURİSTLER MUM VE ÇİÇEKLERLE ANILDI
RUS TURİSTLER MUM VE ÇİÇEKLERLE ANILDI
RUS TURİSTLER MUM VE ÇİÇEKLERLE ANILDI
RUS TURİSTLER MUM VE ÇİÇEKLERLE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 11:33:00
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 12:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?