21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Rusalka, ANTDOB Sahnesi'nde

RUSALKA SON 3 TEMSİL İLE ANTDOB SAHNESİ'NDE

Türkiye 'de ilk defa ANTDOB tarafından sahnelenen Rusalka son 3 temsil ile izleyicilerle buluşacak.

Çek besteci, Dvorak'ın eseri olan ve Aytaç Manizade'nin sahneye koyduğu Rusalka operası, 12 Şubat Cumartesi günü Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Fantastik konusunun yanı sıra, dekoru, ışığı ve kostümleri ile de göz dolduran eser daha sonra 15 ve 17 Şubat tarihlerinde de Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.

Andersen'in Küçük Deniz Kızı masalından esinlenerek yazılan ve Çek opera repertuvarının kilometre taşlarından biri olan Rusalka, aşık olduktan sonra insan olmayı arzulayan kırılgan su perisi Rusalka 'nın trajik öyküsünü konu alıyor.

Eserde ANTDOB Orkestrası'nı Şef Alexandru Samoila yönetirken, eserin sahne tasarımı Çağda Çitkaya'ya, kostüm tasarımı Ayşegül Alev'e, koreografisi ise Uğur Seyrek'e ait.

Koro şefinin Krastin Nastev olduğu eserde, ışık tasarımı Mustafa Eski'nin imzasını taşıyor. Eserde Rusalka karakterini Nurdan K. Aydın, Zişan Damcıoğlu, Prens'i Koray Damcıoğlu, Göksay Yaran, Jezibaba'yı Arzu Mecidova, Serap Çiftçi, Su Cini'ni Tamer Peker, Engin Suna, Şafak Güç, Yabancı Prensesi Burcu Kuru, Sevinç Bilgin,Orman Perilerini Sema Çavuşoğlu, Ebru Etizer, Seda Uzmen, Aşçı Yamağını Sinem S. Baddal, Bekçi'yi Oben Bostancı ve Avcı'yı Toygarhan Atuner canlandırıyor.

RUSALKA SON 3 TEMSİL İLE ANTDOB SAHNESİ'NDE
RUSALKA SON 3 TEMSİL İLE ANTDOB SAHNESİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 11:17:00
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 11:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?