1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ruslar yılbaşını erken kutladı

RUSLAR ANTALYA'DA YILBAŞINI ERKEN KUTLADI

Antalya Rus Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen parti ile Antalya'da yaşayan Ruslar yılbaşını erken kutladı.

Antalya'da sayıları her geçen gün artan Rus nüfus, Rusya Fedarasyonu Antalya Başkonsolosluğu'nun düzenlediği partide biraraya geldi. Lara Gençlik Parkı, Kayı Grubu plazasında düzenlenen partiye, Antalya'da yaşayan Ruslar akın etti. Türklerle evlenen Rusların da katıldığı gecede Türk ve Rus evliliğinden dünyaya gelen çocuklar, Türkçe, İngilizce ve Rusça oyunlar oynadı. Partiye katılan bazı Rusların Noel Baba ve Noel Anne kıyafetleri giymesi dikkat çekti.

Partiye katılan Rusya Fedarasyonu Antalya Başkonsolonsu Mircalol Husanov'un kızı Güzel Husanov da ünlü şarkıcı Hadise'nin Eurovision Şarkı Yarışması'nda söylediği "Düm Tek" isimli şarkıyla dans etti. Güzel, yaptığı göbek dansı ile büyük alkış aldı. Partide bir konuşma yapan Başkonsolos Mircalol Husanov, kızını göbek dansı sebebiyle kutlayarak, "Rusya'da Noel ailece kutlanan çok önemli bir bayramdır. Türkiye'nin de yeni yılını kutluyorum" dedi.

Geceye, Antalya Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Adem Akyürek, TÜRSAB Başkanvekili ve Kayı Grubu'nun sahibi Talha Görgülü ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de katıldı.

RUSLAR ANTALYA'DA YILBAŞINI ERKEN KUTLADI
RUSLAR ANTALYA'DA YILBAŞINI ERKEN KUTLADI
RUSLAR ANTALYA'DA YILBAŞINI ERKEN KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 10:46:03
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 15:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?