7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Ruslardan müzik ziyafeti

Rusların ünlü Kızıl Ordu Deniz Kuvvetleri Karadeniz Filosu Dans ve Müzik Topluluğu Kemer Ralli Servis alanında yaklaşık 5 bine yakın yerli ve özellikle Rusların yoğunlukta bulunduğu misafire unutulmayacak bir konser verdi.

Kemer Belediyesi'nin organize ettiği konser sat 21.30 da başlarken yaklaşık 2 saat sürdü. Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve eşi Fethiye Şeker'in yanı sıra konsere Antalya Garnizaon Kopmutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak ve eşi Demet Altıparmak'ta katıldı. Konsere ayrıca Antalya Başkonsolosu Mircalol Husanov ile Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'da katıldı.

Kemer'e gelen 74 kişilik Kızılordu Korosu , İstiklal Marşı ve Rusya Milli Marşı ile açtıkları Konsere Rus ve Türkçe parçalarla devam ettiler. Türkçe , Eski Dostlar, Samanyolu, Üsküdara Giderken adlı parçaları seslendiren Rus Kızılordu Korosu ayrıca kendi yörelerine ait halk danslarını da izleyenlere sundu.

Konser sonrası Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Kızıl Ordu Deniz Kuvvetleri Karadeniz Filosu Dans ve Müzik Topluluğu Grup Komutanı Vilademir Boyko'ya Konser için Kemer'de bulunmalarından dolayı bir plaket verirken, Grup Komutanı Vilademir Boyko ise Başkan Şeker'e koronun bir asker şapkası ve denizci tişörtü hediye etti.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, " Daha önce Rusya'da bulunduğum süre içerisinde Anadolu ateşinin bir gösterisini izlemiştim. Hayranlıkla bu gösteriyi izlemiş ve halen her yerde anlatmaktayım. Bugünde Kızılordu korosu Kemer'de bir Konser verdi. Türkiye'de bulundukları süre içinde verecekleri 10 konserden birisini de Kemer'de verdiler. Büyük bir beğeni ile takip ettik. Çok başarılıydılar. Kendilerini kutluyor ve Kemer'e geldikleri ve bu güzel konseri bizlerle paylaştıkları için teşekkürlerimi sunuyorum.." Dedi.

Kızılordu Hakkında…

300 yıllık geçmişi olan Rus Kızıl Ordu Korosu 1917 deki devrim sonrası gerçek kimliğine Sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği ordusuna bağlı olarak kuruldu. 60'ı aşkın ekip ile sahne alan koro kızıl ordunun resmi korosu olarak erkek koro elemanları orkestra ve dans grubundan oluşuyor. Kızıl Ordu Deniz Kuvvetleri Karadeniz Filosu Dans ve Müzik Topluluğuna Grup Komutanı Vilademir Boyko yöneticilik yapıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2007 Cumartesi 09:45:51
Güncelleme :25 Ağustos 2007 Cumartesi 09:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?