21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Ruslardan Türk turizmine iftira!

Rus basını, Alanya'da bulunan bir otele tatile gelen Rus çocukların otele alınmadıklarını ve su bile verilmediğini iddia etti.

Yapılan incelemede, yaşları 7 ila 15 arasındaki çocukların Rus ve Türk acenteler arasındaki anlaşmazlık yüzünden bir saat lobide bekletildikleri ve otele alınmama gibi bir durumun olmadığı ortaya çıktı.

Rus çocuk tatil organizasyonu yapan ve Alanya'nın Konaklı beldesinde bir otele her yıl binlerce turist çocuk gönderen OST-WEST firması ile Alldi Tour adlı acente çocukları otellere yerleştiriyor. Her yıl yaşları 7 ile 15 arasında onbinlerce Rus çocuk Oasis Otel'de tatil yapıyor. Her iki acente arasındaki anlaşmazlık yüzünden 24 Rus öğrenci Oasis Otel lobisinde bekletilince, öğrenciler ailelerini arayarak, "Bizi otele almıyorlar, dışarıda kaldık, su bile vermediler" diye şikayet edince Rus medyası Türk turizmi aleyhinde kampanya başlattı.

Otelin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nazarat Sadigova, Rus öğrencilerin Rusya'da bulunan acente tarafından hemen yanlarında bulunan Anex Apart Otel'de kalmaları için anlaşma yapıldığını belirterek "Bu anlaşmada öğrenciler Anex Otel'de kalacaklar ancak yeme içme ve havuz gibi faaliyetleri bizim otelimizden karşılayacaklar. İki acente arasındaki anlaşmazlıktan dolayı bizim otelin ismi Rus kanallarında karalanıyor" dedi.

Rus öğrencilere refakatçılık yapan öğretmen Tatyana Klepikova da, öğrencilerin mağdur olmadıklarını, otellerine yerleştirildiklerini söyleyerek, "Su vermeme gibi bir olay yok. Bir saat kadar lobide beklediler ve otel yetkilileri bize çok iyi davrandı" diye konuştu.

Alldi Tour yetkilisi Murat Karaduman da, hatanın Rusya'da bulunan acenteden kaynaklandığını çocukların ise kesinlikle mağdur edilmediklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 11:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet bayram IP: 85.106.226.xxx Tarih : 20.06.2008 21:06:58

tabiki türk turizmine alehte iftira atarlar neden diye soracak olursanız artık rusların kendi otelleri var antalyada sırf kendilerine kendi müşterilerini çekmek için de iftira atarlar