7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Rusların Antalya'ya ilgisi artıyor

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Mircalol Husanov, Rus vatandaşlarının tatil yaptıkları Antalya'yı son yıllarda yerleşmek için de tercih ettiklerini vurguladı.

Antalya'nın iklimi, doğal güzellikleri, insan ilişkilerinin sıcaklığı ve ülkelerine göre 'daha ucuz' olması nedeniyle Rusların ilgisini çektiğini dile getiren Husanov, "Antalya, Ruslar için güven kenti. Vatandaşlarımız, birikimlerini Antalya'da konut satın alarak değerlendirmekten, bankaya parasını yatırabiliyor olmaktan, geçici ya da 12 ay boyunca sevdikleri bir bölgede yaşamaktan büyük güven duyuyorlar. Ruslar için Türkiye güven demek..." dedi.

Husanov, Antalya ve Alanya bölgesine yerleşen Rus sayısının 7-8 bine ulaştığını söyledi.

Husanov, "Rus turistler, Antalya'nın sahip olduğu deniz, güzel dağlar, orman,eğlence ve tatil imkanlarını çok seviyorlar. Kısa süre öncesine kadar Ruslar, tatillerini ağırlıklı olarak İspanya'da geçiriyorlardı. Son yıllarda Türkiye'yi tercih etmeye başladılar. Rus turistler için Antalya bir numara" dedi.

Rusların tatil ilgisinin artmasıyla Antalya'ya bu yıl gelecek turistsayısının 2 milyona ulaşacağını söyleyen Husanov, Türkiye ve Rusyaarasında ekonomik, sosyal, eğitim ve kültürel ilişkilerin gelişmesinin iki ülke için önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 12:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?