7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Rusların sebze-meyvede tercihi Antalya

Antalya'dan yapılan yaş meyve sebze ihracatında ülke sıralaması değişmeye başladı.

Geçen yıla kadar Almanya başta olmak üzere AB ülkelerine yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştiren Antalya'da, bu tercih Ruslara dönmeye başladı. Geçen yılın altı aylık döneminde bölgeden yapılan yaş meyve sebze ihracatında Almanya birinci, Rusya ikinci sırada yer alırken, bu yılın aynı döneminde Rusya birinci, Romanya ikinci, Almanya üçüncü oldu.

Yılın altı aylık döneminde domates başta olmak üzere Rusya'ya yapılan çeşitli meyve sebze ihracatından 33 milyon 815 bin 822 dolar, Romanya'ya yapılan ihracattan 31 milyon 32 bin 218 dolar, Almanya'ya yapılan ihracattan 25 milyon 667 bin 930 dolar döviz girdisi sağlandı.

Antalya İhracatçılar Birliği (AİB) ve Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda Rus halkının yaşam standardının ve gelir düzeyinin arttığını söyledi.

Yaşam standardı ve gelir düzeyinin artması, yurt dışı pazarlarda hava koşulları nedeniyle arz sıkıntısı yaşandığını belirten Satıcı, şunları kaydetti:

“Bu nedenlerden dolayı Rusya'ya yaş meyve ihracatımız arttı. Bu sezon Rusya'dan domatese büyük talep oldu. Özellikle Rusya'da halkın yaşam standartlarının ve gelirlerinin yükselmesi talebi de artırdı. Türk ürünlerinin kalitesi de artınca, ihracat da bu ülkeye yoğunlaştı.”


AA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 11:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?