22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sabancı'nın adı bulvarda yaşayacak

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile iş adamı Sakıp Sabancı'nın isminin verildiği bulvar törenle açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Falez Kavşağı ve Antalyaspor Kavşağı arasında bulunan bulvara Sakıp Sabancı'nın ismini verdi.

Bulvarın açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ile kızları Dilek ve Sevil Sabancı katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sabancı ailesinin Antalya'ya büyük katkıları olduğunu belirterek, "Merhum Sakıp Sabancı tatil ve iş nedeniyle sürekli Antalya'ya geliyordu.

Onun sayesinde Antalya Cam Piramit'in inşaatını zamanında tamamlayabilmiştik. Biz ona olan vefa borcumuzu Cam Piramit önündeki bu bulvara ismini vermekle ödedik. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Sevgi, dostluk, birlik ve beraberlik dolu mesajları hala akıllarımızda" dedi.

Merhum iş adamı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ise, "Antalya'nın bizim için özel bir yeri var. Evlendikten 40 yıl sonra Antalya'da arkadaşlarımın sürprizi ile eşim Sakıp Sabancı damatlık, bende gelinlik giymiştim. Burada çok güzel anılarımız geçti. Antalya Büyükşehir Belediyesi bizi onurlandırdı. Türkiye'nin vefa duygusuna ihtiyacı olduğu bu günlerde anlamlı bir açılış olacak. Onlara çok teşekkür ediyorum. Eşimin adı bu bulvarda yaşayacağı için çok mutluyum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sakıp Sabancı Bulvarı açıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 16:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?