1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sağlık personeli aşı oluyor

Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya'nın Korkuteli ilçesine gönderilen H1N1 aşıları, ilk olarak risk gurupları olarak belirtilen sağlık personeline yapıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın ülkede yayılan domuz gribi hastalığının önüne geçmek amacıyla yurt dışından getirttiği H1N1 aşısı il ve ilçelere ulaştı. Korkuteli ilçesine gönderilen 270 adet doz domuz gribi aşısı önce sağlık personeline yapıldı.
Korkuteli Devlet Hastanesi'nde domuz gribi aşısı olan Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Karateke ve Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Mehmet Aksoy, aşının herhangi bir yan etkisinin bulunmadığını belirterek herkesi aşı vurulmaya davet ettiler.

Korkuteli Sağlık  rup Başkanı Dr. Ahmet Karateke, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 270 adet doz aşının ilçeye geldiğini belirterek "İlk olarak sağlık çalışanlarına vuruldu. Yarın tüm sağlık çalışanlarının hepsine H1N1 aşısı tamamen yapılmış olunacak. İkinci parti geldiğinde gebeleri ve ilköğretimde okuyan öğrencilere ve bebeklere aşı yapacağız" dedi.

Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Karateke, domuz gribi aşısının yan etkileri bulunmadığını söyledi. Aşının kontrollerinin hıfzıssıhha da yapıldığını bildiren Karateke, şöyle konuştu: "Uzun zamandan beri kamuoyunu meşgul eden domuz gribiyle ilgili aşılar Sağlık Bakanlığı tarafından Merkez Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde kontrol edildi. İlimize ve daha sonra ilçemize gönderildi. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki vatandaşlarımızın endişe ettiği şekilde yan etkileri kesinlikle olmayan ve uzun yıllardan beri kullandığımız aşının benzeridir. İçindeki katkı ve koruyucu maddeleri aynı olan, spekülasyonlara değil normal bilimsel verilere dayanılarak söylenenlere kulak verilerek aşılarımızın gönül rahatlığıyla yapılmasını öneriyorum."
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 13:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?