8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Sağlıklı ekmek' uyarısı!

Halk Ekmek yetkilileri, “merdiven altı” tabir edilen apartman bodrumlarındaki fırınlarda üretilen ekmeklerin sağlığa uygun olmadığı konusunda vatandaşları uyardı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Tesis Müdürü Ali Çidam, apartman bodrumlarında bulunan fırınlarda üretilen ekmeklerin insan sağlığını tehdit ettiğini öne sürdü. Çidam, “Hijyenik koşullarda üretilmeyen her ekmek sağlık açısından büyük risk taşır” dedi.

“Merdiven altı” olarak tabir edilen apartman bodrumlarındaki fırınların durumlarının içler acısı halinin televizyonlarda da sıkça yer aldığını belirten Çidam, “Bu tür yerlerde yapılan ekmek üretimlerine asla izin verilmemelidir. Çünkü temel gıda maddemiz olan ekmek, öncelikle hijyenik koşullarda üretilmek ve sağlık standartlarına uygun olmak zorundadır” şeklinde konuştu.

AMACIMIZ DİKKAT ÇEKMEK

Bu açıklamayı, ekmeğin üretim noktası olan fırınların, hijyene ne kadar uygun çalıştıklarına dikkat çekmek için yaptığını ifade eden Çidam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bodrumlar, binaların kanalizasyon, pis sular ve şehir kemiricileri denen farelerin gezdiği alanlardır. Hem hijyen hem de sağlık açısından standart dışı oldukları için, bodrumlardaki bu tür oluşumlara artık izin verilmemelidir.“ Ekmeğin mayalanarak üretilen bir bir ürün olduğunu belirten Çidam, hijyene uyulmamasının sıcak ortamda bakteri oluşumunu hızlandırarak, hastalıklara yol açtığını belirterek, “Biz insanlarımızın sağlıklı ekmek yemesini istiyoruz” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 17:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?