7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Sağlıksız fırınlara ihtar verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Denetim Ruhsat Şube Müdürlüğü elemanları ile birlikte fırınları denetledi. Özellikle simit fırınlarına yönelik yapılan denetimlerde işletmenin halk sağlığına uygun üretim yapıp yapmadığı kontrol edildi. Sağlıksız üretim yapan işletmelere ihtar verildi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Denetim Ruhsat Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Mühendisleri ile birlikte fırınları denetledi. Zabıta Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş’in de bizzat katıldığı denetimlerde simit fırınları ve unlu mamul üretim yerlerine baskın yapan ekipler, işletmelerin halk sağlığına uygun üretim yapıp yapmadığını denetledi. Denetimlerde işyeri açma ruhsatı, gıda sicili, üretim izni kontrolleri ve fırınların teknik ve hijyenik şartların yeterli olup olmadığı çalışanların sağlık karneleri, işyerlerinin temizlik koşullarını taşıyıp taşımadığı, kemirgen ve haşere mücadelesi yapılıp yapılmadığı, işyerinin yangın ve işçi sağlığı ile iş güvenliği önlemlerini alıp almadığı incelendi. Ayrıca üretilen ekmeklerin gramajları ile işyerlerindeki terazi ayarları kontrol edildi. Denetim yapılan fırınlarda eksiklikler için tespit tutanağı tutularak işletmelere ihtar verildi. Denetimlerde Tarım İl Müdürlüğü ve ilk kademe belediyelerle gerekli koordinasyon sağlanarak aksaklıkların giderilmesi amaçlanıyor. 

HALKIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ” 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, denetimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, halk sağlığını tehdit edecek herhangi bir olumsuzluğun her zaman karşısında olduklarını belirtti. Toplum sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirten Ecemiş, “Biz bu denetimleri sadece Ramazan ayında, ya da bayramlarda yapmıyoruz. Ekiplerimiz, belli aralıklarda bu denetimleri gerçekleştiriyor. Ve üretimin koşulları uygun olmayan yerlere gerekli ihtar ve cezalar veriliyor. İhtar süresinin sonunda tekrar gidip aynı işyerini bir kez daha denetliyoruz” dedi. 

Denetim ve kontrol çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini ifade eden Ecemiş, “Ancak bu denetimleri yaparken sadece işletme sahiplerinden değil vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Halkımız sağlıksız koşullarda üretim yapan bir işletme görürse mutlaka bize bildirsin. Alo 181 ve ya 249 50 84 nolu telefonlarına ihbar yapabilirler. Denetimlerimizi fırın, pastane, tatlıcı ve şeker üreten tesislere yönelik arttıracağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 12:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?