21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Sahilde iftar keyfi

Ramazan ayında aşırı sıcaktan bunalan Antalyalı vatandaşlar sahilde kurdukları iftar sofrasında oruçlarını açtıktan sonra hem serinlemek hem de yediklerini hazmedebilmek için denize giriyorlar.

Ramazan ayının yaz mevsiminin sonuna denk gelmesi nedeniyle sıcak havada oruç tutan Antalyalı vatandaşlar iftar sofralarını deniz kenarına taşıdı. Aşırı sıcaktan bunalan vatandaşların sahile kurdukları sofraları alışılmış iftar ile ev gezmelerinin yerini aldı. Akrabalarıyla sahilde bir araya gelen vatandaşlar kurdukları mütevazı iftar sofralarında oruçlarını açarak serinlemeye çalışıyor.

Sahilde oruçlarını açan vatandaşlar hem serinlemek hem de iftar sofrasında yediklerini hazmetmek için denizde kulaç atıyor. Eşi ve kardeşi ile iftarını sahilde yapmak için börek hazırladığını belirten Derya Teke, "Börek, salata ve içeceklerle sahilde iftarımızı yaptık. Daha sonrada denize girerek serinledik" dedi.

Havaların sıcak olmasına rağmen oruç tuttuklarını ifade eden Süleyman Teke, "Havalar çok sıcak. Bu yüzden akşam serinliğinde iftar için sahile geldik. Eşim ve kardeşimle birlikte orucumuzu açıp muhabbet ediyoruz. İftardan sonra da denize girip yediklerimizi hazmediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 10:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?