22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sahiller boş kaldı

REFERANDUM, SAHİL VE OTELLERİ BOŞ BIRAKTI

Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte Antalya'da yüzde 100 doluluk oranına ulaşan turistik tesisler ve sahiller, referandum öncesinde yarı yarıya boşaldı. Sahiller yabancı turistlere kalırken, yerli turistler ise oy kullanmak için tatilini yarıda kesip otellerinden ayrıldı.

Deniz, kum ve güneş ile turizm sektöründeki payını her geçen yıl arttıran Antalya'da, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yüzde 100'e ulaşan turizm tesisleri ve sahiller, referandum öncesi yarı yarıya boşaldı. Antalya merkezde turizmin kalbi olarak gösterilen Lara bölgesinde sahiller, turistlere kaldı. Şezlongların boş kaldığı sahillerde turistler kumun ve denizin tadını çıkarttı. Bol bol güneşlenen turistler, kalabalık olarak gördükleri kumsaldaki boşluğa şaşırdıklarını belirtti.

 SAHİLLER YABANCI TURİSTLERE KALDI

Lara bölgesinde sahilde işletmesi bulunan Ümit Topaloğlu, referandum nedeniyle tesisinin yabancı turistlere kaldığını belirtti. Topaloğlu, "Ramazan Bayramı nedeniyle ilk iki gün sahilimiz ve işletmemiz doluydu. Ancak, Pazar günü referandum olması sebebiyle, tatilciler geri döndü. Kumsalda yüzde 85'e yakın yabancı turist, yüzde 15 gibi bir Türk kaldı. İşlerimizi referandum engelledi" dedi.

 YERLİ TURİSTLER TATİLLERİNİ YARIDA KESTİ

Referandum, sahiller gibi turistik tesisleri de büyük ölçüde etkiledi. Bayram nedeniyle yüzde 100 doluluğa ulaşan oteller, yarı yarıya kadar boşaldı. Otellerdeki tatillerini referandum nedeniyle yarıda kesen yerli turistler ise bavullarını alıp, evlerine gitmek için tesislerden ayrılmaya başladı. Otel yetkilileri ise Pazar günü ve daha sonraki günlerde kalacak olan müşterilerin ağırlıklı olarak vizesiz giriş yapan Arap ve Ruslar olacağını kaydetti.

REFERANDUM, SAHİL VE OTELLERİ BOŞ BIRAKTI
REFERANDUM, SAHİL VE OTELLERİ BOŞ BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 15:30:05
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 15:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?