1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şahin: ' Bilgilendirmede geç kalındı'

YSK'nın seçimlerde kimlik numarası kararını değerlendiren Bakan Şahin, "YSK, kamuoyunu bilgilendirmeyi geç yapmıştır" dedi.

Antalya'ya partisinin seçim çalışmaları için gelen Adalet Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, huzur evini ziyaretinde Yüksek Seçim Kurulu'nun 29 Mart yerel seçimlerindeki kararlarını değerlendirdi. YSK'nın nüfus cüzdanlarında yer alan TC kimlik numarası ile ilgili açıklamalarına değinen Şahin, kararın erken açıklanmasının vatandaşlar açısından daha iyi olacağını belirtti.

YSK'nın kararını hukuka aykırı bulmadığını belirten Şahin, şöyle konuştu: "298 sayılı yasanın ilgili maddesin de hüviyet cüzdanlarında kimlik numarası bulundurulması zorunluluğu var. YSK, kamuoyunu bilgilendirmeyi biraz geç yapmıştır. Onların takdiridir. Ama şimdi bir ara yol bulundu. Ki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de devreye girerek, YSK'yla görüşmesinden sonra seçimlerin barış, huzur ve birliktelik içinde geçeceğini göstermiştir."

Seçim yasaklarının başlamasıyla birlikte ihlal doğrultusunda YSK'nın ihlal kararları doğrultusunda zaten gereğinin yapılacağını belirten Adalet Bakanı Şahin, İstanbul'da aynı gün yapılacak mitinglerle ilgili şunları söyledi: "Seçimler hizmet yarışıdır. İstanbul'da miting alanlarının sınırlı olması ve partilerinin de uzlaşmasıyla sorun kalmamıştır. Çok az bir zaman kalan seçimler barış havasında geçmeli."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 13:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?