22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şahin: Bana ne Deniz Feneri'nden!

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Alman kanununa göre kurulan dernek yanlış yapmış ve yargılanıyorsa benim iktidarımla ne ilgisi var" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nda vatandaşlarla bayramlaştı. Vatandaşlara karanfil dağıtan Şahin, çocuklara bayram harçlığı olarak kağıt 1 YTL dağıttı.

Bakan Şahin, konuşmasından önce salonda partililere sinevizyonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 dakikalık bayram kutlama mesajı gösterildi.

Parti binasında vatandaşlara seslenen Bakan Şahin, "Siyaset kurumu ve kimi siyasetçiler Ramazan ayını halkımız kadar duyarlı geçirmedi. Adeta itham yarışı, karşılıklı suçlarla tarihe geçti bu günler. Bunlar siyaset kurumuna itibar kazandırmaz. Bunları söyleyerek bir yerde suistimal, yanlışlık varsa konuşulmasın üzerine gidilmesin demek istemiyorum. Siyasette seviye çok önemlidir. Birbirleriyle ilgili konuşulurken iddiada bulunurken nezaket sınırları içinde olmalıdır. Halkımızın kabul etmeyeceği yadırgayacağı ifade ve cümleler siyasete itibar kazandırmıyor. İtibar kaybetmesine neden oluyor" dedi.

Organize suç örgütlerine karşı AK Parti'nin mücadele verdiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Biz hükümet olarak bu ülkede organize suç örgütlerinin, çetelerin ucu nereye varırsa kime dokunursa dokunsun gidilmesini hep savunduk ve uyguladık. Biz AK Parti olarak 6 yıl içinde yolsuzlukların üzerine gitmeyi ilke olarak kabul ettik. Türkiye'de cezaevinde yatanların sayısı yüz bine yaklaştı. Bu oran nüfusu diğer ülkelere göre düşüktür. Ancak son 3 yılda cezaevinde organize suçlarda yatanların sayısında artış yaşandı. Bu bizim iktidarımızın suç örgütleriyle mücadelesinin sonucudur."

İktidar olarak kamu kaynaklarının yaşanan yanlış harcamaların sorumlusunu bulmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Bana Adalet Bakanı olarak bakanlığımda şu yanlışlıklar yapılıyor deyin. Ben bu yanlışlığı düzeltirim. Bize hatamızı söyleyenden Allah razı olsun demeyi ahlaki değer olarak kabul ederiz. Falan ülkede falan dernek yöneticileri yolsuzluk yapmış. Beni bununla suçluyorlar. Bana ne. Alman kanununa göre kurulan dernek yanlış yapmış ve yargılanıyorsa benim iktidarımla ne ilgisi var. Biz yolsuzluklara göz yummuyoruz. Gözümüzü fal taşı gibi açtık."

Muhalefet partilerine yönelik eleştiriler yapan Bakan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizi hizmette geçecek partiler görmek istiyoruz. İftira yarışında çamur itham yarışında değil. Bizi hizmette geçecek partiler görmek istiyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 18:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?