1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şahin'den Aydın Valisi'ne tepki

Antalya'da partisinin seçim çalışmalarına katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Partisi ve bu halk Baykal'ı APS ile gönderecektir" diyen Aydın Valisi'ne tepki gösterdi. Şahin, "Valinin açıklamalarını bir kamu görevlisine yakıştıramadım. Maksadını aşan bir açıklama olmuş" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, seçim çalışmaları için geldiği Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Metin Kasapoğlu Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. Beraberindeki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkan adayı Orhan Tolunay ve çok sayıda partiliyle tek tek dükkanları ziyaret eden Şahin bir lokantada Karadeniz yöresine ait ekmek çorbası içti, Arap kadayıfı yedi.

Bakan Şahin, esnaf ziyareti sırasında özel bir banka çalışanıyla ilginç bir diyalog yaşadı. Bankada çalışan bir kadın, "Kolay gelsin, cumartesi günü banka açık mı? Çalışıyor mu?" diye soran Bakan Şahine, "Efendim biz işçiyiz, asgari ücretliyiz, çalışmaya mahkumuz" diye cevap verdi. Cevaba şaşıran Şahin, "O halde sizin bankanızla ilgili bir sorun var" dedi.

"KAMU GÖREVLİSİNE YAKIŞTIRAMADIM"

Seçim çalışmalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, Aydın Valisi Mustafa Malay'ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la ilgili söylediği "Partisi ve bu halk Baykal'ı APS ile gönderecektir" sözlerini değerlendirdi. Açıklamayı bir kamu görevlisine yakıştıramadığını belirten Bakan Şahin, "Hangi konumda olursa olsun kamu görevlilerin siyasi tercihlerini ancak kapalı mekanlarda, seçimlerde kullanmaları, tüm siyasilere eşit mesafede uzaklıkta olmaları gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"MAKSADINI AŞAN BİR AÇIKLAMA"

Bu konudaki yasaların da açık olduğunu vurgulayan Şahin, "Zaten bu konudaki yasalarda kamu görevlilerinin siyaset yapmasını yasaklamıştır. Zannediyorum kendisiyle ilgili bir eleştiriye tepki vermek amacıyla kullanmış olduğu maksadını aşan bir açıklama olmuş" şeklinde konuştu.
Siyasette eleştirilerin ve değerlendirmelerin nezaket çerçevesi içerisinde yapılması gerektiğinin altını çizen Şahin, "Siyasi partilerin genel başkanları milyonları temsil ediyor. Keşke birbirimiz hakkındaki değerlendirmeleri nezaket çerçevesinde yapabilsek. Siyasi partiler projeleriyle yapacaklarıyla yarışır halde olmalılar" dedi.

"ARAPÇA TELEVİZYON DESTEKLENSİN"

Bakan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı Arapça Televizyon ve Kürtçe ve Ermenice yayın yapacak radyo ile ilgili de düşüncelerini açıkladı. Türkiye'nin dış dünyada tanıtımı için iletişim araçlarından yararlanmak gerektiğini ifade eden Şahin, "Dikkat ederseniz kendilerini büyük olarak gösteren devletlerin Türkçe yayın yapan radyoları vardı. Küçüklüğümde Moskova'dan komünist Rusya'nın kendi düşüncelerini diğer ülkelere ulaştırmak için yayınlar yaparlardı. Türkiye büyük bir devlettir. Bu imkanlardan yararlanması, dünya politikalarıyla ilgili doğrularını hedef kitlenin lisanıyla ulaştırmak istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Bu alınan kararların desteklenmesi gerektiği düşüncesindeyim" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 17:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?