22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sahte alkol davasında 3 tahliye

SAHTE ALKOL DAVASINDA 3 TAHLİYE

Almanya'dan tatil için geldikleri Antalya'nın Kemer ilçesinde aldıkları alkol sonrası komaya giren 7 Alman öğrenciden 3'ünün ölümü, 4'ünün de zehirlenmesiyle ilgili 13 kişinin yargılandığı davada 3 kişiyi tahliye oldu.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, tatil yaptıkları otelde 26 Mart 2009 tarihinde aldıkları sahte alkolden komaya giren 7 Alman öğrenciden 3'ünün ölümü ve 4'ünün zehirlenmesiyle ilgili davanın ilk duruşmasına başlandı. Duruşmaya tutuklu bulunan Cengiz E. eşi Emine E., Halil İbrahim E. eşi Mesude E. ve babaları Mehmet E., şirket çalışanı Önder S. ve otelin satın alma müdürü Vedat K. ile tutuksuz sanıklar otelin işletmecisi Beyhes Y., otelin genel müdürü Gürsel Ö., otelin genel müdür yardımcısı Osman K.,

yiyecek içecek müdürü Taşkın H., garson Sadettin Ö., şirket çalışanı Aytekin Y. hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca hayatını kaybeden Rafael Neca'nın (21) babası Frank Neca ile Jean Pierre Follkovt'in (18) babası Hans Hermann Follkovt ve yine sahte içkiden zehirlenen ve tedavi sonucu iyileşen öğrencilerden Dustin Krabbe ve ailesi ile Vanessa Cwiklinksi'nin üvey babası Frank Cwiklinski katıldı. Duruşmayı Alman basını da takip etti. Duruşma öncesi hakkında yakalama emri bulunan ve olay tarihinden buyana kaçak olan Anatolia Oteli Genel Müdürü Gürsel Ö. de katıldı.

 SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Mahkemede kimlik tespitlerinin ardından ilk olarak 6'sı tutuklu yargılanan sanıkların ifadelerine geçildi. Sahte içki üretimi yaparak otele sattıkları iddia edilen şirketin ortağı ve yöneticileri sanıklar Halil İbrahim E., Cengiz E., Emine E., Mesude E. suçlamaları kabul etmedi. Cengiz E. şirketin eşi Emine ile yengesi Mesude E. üzerine kayıtlı olduğunu ancak bütün işleri kendisinin yürüttüğünü sahte içki satmadığını söyledi. Anatolia Oteli satın alma müdürü Vedat K. ise otele içki alımına kendisiyle

birlikte üst yönetimin karar verdiğini, her şeyin yasal olduğunu ve kendisinin bu olayda hiçbir suçunun olmadığını ve tahliyesini istedi. Duruşmada son tutuklu sanık Önder S. ise konuyla ilgili kendisinin uzaktan yakından bir alakasının olmadığını tek suçunun evinin altındaki depoyu Halil İbrahim E.'ye kiraya vermek olduğunu ifade etti.

Tutuklu sanıkların ifadelerinin ardından hakkında yakalama emri Otel Genel Müdürü Gürsel Ö. mahkemeye katıldı. Gürsel Ö. kendisinin 20 yıllık bir yönetici olduğunu söyleyerek her şeyde gerekli özeni gösterdiklerini ifade etti. Gürsel Ö., bu sözleri karşısında Mahkeme Başkanı Mustafa Zeki Söğüt, "O zaman bu üç kişi neden öldü" dedi.

Duruşmada tutuksuz yargılanan ve Manavgat ilçesinde bir otelde güvenlik görevlisi olarak çalışan Aytekin Y., kendisinin olayla alakasının olmadığını sadece alacak verecek yüzünden 2008 yılında 6 ay süre ile Halil İbrahim E.'nin büfesini çalıştırdığını söyledi. Aytekin Y. ayrıca E. ailesinin sattığı sahte içki yüzünden Kütahya'dan bir kişinin de hayatını kaybettiğini iddia etti. Daha sonra ifade veren diğer tutuksuz sanıklar kendilerinin olayla ilgili bir alakasının olmadığını açıkladı.

Hayatını kaybeden Rafael Neca'nın babası Frank Neca ile Jean Pierre Follkovt'in babası, Türk adaletine güvendiklerini, çocuklarının niçin öldüklerini bilmek istediklerini söyledi. Sahte içkiden zehirlenen ve tedavi sonucu iyileşen öğrencilerden Dustin Krabbe ise, "Olay olduğu gece yemekte alkol almadık. Fakat gece ilerleyen saatlerde bardan iki şişe votka satın aldık. Lobide 7 kişi içmeye başladık. Belirli bir zaman sonra bizi otel çalışanları içki içmememiz için uyardı. Bunun üzerine bizde odamıza

çıktık fakat odaya nasıl çıktım hatırlamıyorum. Ertesi gün akşam ise odanın yedek anahtarıyla öğretmenimiz beni ve oda arkadaşım Jan Lange'yi uyandırdı. Nasıl olduğumuzu sordu ve Rafail'in öldüğün söyledi" dedi.

Vanessa Cwiklinksi'nin üvey babası Frank Cwiklinski de, "Türk yargı sistemine güveniyorum. Bu olaydan kızımda zarar gördü. Benim bu suçlu deme hakkım yok. Kızımın tedavisi Almanya'da devam ediyor. Kızım 28 Ocak'ta tekrar kontrolü gidecek şu an görme bozukluğu var" diye konuştu.

Duruşma sonunda mahkeme sahte içki üretimi yaparak otele sattıkları iddia edilen şirketin genel müdürü olarak gözüken Cengiz E., kardeşi Halil İbrahim E. ile otelin satın alma müdürü Vedat K.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Diğer tutuklu sanıklar Emine E., Mesude E.'nin 3'er bin TL kefaletle tahliyesine ve diğer tutuklu sanık Önder S.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Duruşma 23 Mart 2010 tarihine ertelendi.

SAHTE ALKOL DAVASINDA 3 TAHLİYE
SAHTE ALKOL DAVASINDA 3 TAHLİYE
SAHTE ALKOL DAVASINDA 3 TAHLİYE
SAHTE ALKOL DAVASINDA 3 TAHLİYE
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 19:36:02
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 20:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?