21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Sahte Diş Hekimi operasyonu: Bir kişi gözaltında

polis ve Diş Hekimleri Odası Sahte Diş Hekimleriyle Mücadele Komisyonu’nun katıldığı operasyonda, kanunsuz diş hekimliği yapan bir kişi yakalandı. Sedir Mahallesi 726 Sokak’ta "Doktoroğlu Dişçilik" adlı muayenehaneye baskın düzenleyen polis ve Diş Hekimleri Odası yetkilileri, kanunsuz diş doktorluğu yapan Mustafa Çam’ın rahat tavırları karşısında şaşkınlık yaşadı.

 "Çantacı" diye tabir edilen şekliyle, uzun yıllardır sahte diş hekimliği yaptığı belirlenen Mustafa Çam’ın muayenehanede tedavi uyguladığı tespit edildi. Semt sakinlerinin şaşkın bakışları arasında polis otosuna bindirilen Mustafa Çam, 10 yaşından bu yana diş hekimliği yaptığını söyledi. Yaptığı işin kanunsuz olduğundan haberdar olduğunu belirten Çam, "Benim gizlim saklım yok. Yıllardır bu işi yapıyorum, ekmeğimi bundan kazanıyorum" dedi. Çam, gazetecilerin, "Vatandaşları kandırmış olmuyor musunuz?" sorusuna ise "Bunu onlara soracaksınız" diye cevap verdi.

Sahte Diş Hekimleriyle Mücadele Komisyonu yetkilisi Hüseyin Yoldan, Antalya’da yaklaşık 30 sahte diş hekimi olduğunu belirterek, "Mustafa Çam adlı kişinin 12 yıldır kanunsuz şekilde çalıştığını belirledik ve işyerine baskın düzenledik. Konuyla ilgili denetimlerimiz daha etkin biçimde devam edecek. Kanunların daha yıldırıcı hale gelmesiyle mücadelemiz daha da etkinlik kazandı. Vatandaşlarımızdan bu tür kişilere rağbet etmemelerini ve sahte diş hekimliği yaptığından şüphelendikleri kişileri bize ihbar etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

antalya
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 15:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?