1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sahte polis çetesine 8 tutuklama

Kendilerini savcı, avukat, narkotik ve istihbarat polisi olarak tanıtarak piyasadan 1 milyon liralık vurgun yaptığı öne sürülen 13 kişilik çetenin 8 üyesi tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 1 yıldır izledikleri dolandırıcılık çetesinin 13 üyesini, perşembe sabahı Antalya, Ankara, Kahramanmaraş ve Osmaniye olmak üzere 4 ilde eş zamanlı operasyonla yakaladı.

Çete üyelerinin kendilerini savcı, avukat, narkotik ve istihbarat polisi olarak tanıttıkları, aralarında siyasetçi, iş adamlarının da bulunduğu 20 kişiyi dolandırarak 1 milyon liralık vurgun yaptıkları belirlendi. Çete elebaşı Oktay Ç.'nin kendisini 'Komiser Ali Kaya' olarak tanıtarak resmi ekiplerle birlikte asayiş denetimlerine katıldığı, Alanya ilçesi Avsallar Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü'yü de dolandırdığı ortaya çıktı.

3'ü polis memuru 13 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi. Oktay Ç., Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mustafa D., Ali E., İlhan Ç., Sinan A., Erol G., Kazım K. ve Ceyhun A. adliyede yaklaşık 17 saat kaldı. Zanlılar arasından 8 şüpheli tutuklanırken, Ayhan G., Ferdi K., İsa T. ile polis memurları A.G. ve H.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 12:17:05
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 13:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?