1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sahte votkaya iki kurban daha!


Kemer’de tatil yaparken metil alkolden zehirlenerek komaya giren ve Lübeck’e götürülerek tedavi altına alınan iki Alman öğrenci daha hayatını kaybetti.

Böylece, sahte votka yüzünden hayatlarını kaybeden Alman öğrenci sayısı üçe çıkmış oldu.

KEMER’de tatil yaparken metil alkolden zehirlenerek komaya giren Alman öğrencilerden ikisi daha götürüldükleri Lübeck Üniversite Hastanesi’nde hayatlarını kaybettiler. Böylece, sahte votka faciasında ölü sayısı üçe yükseldi.

Lübeck Savcılığı basın sözcüsü Klaus-Dieter Schultz, savcılığın olayla ilgili soruşturmayı genişlettiğini, koma halinde Almanya’ya götürüldükten sonra dün ölen 17 ve 19 yaşlarındaki Jean Pierre Follkovt ve Jan Lange adlı gençlerin cesetlerine otopsi yapılacağını açıkladı. Schultz, gençlerin ölüm nedenlerinin tam olarak bilinmediğini, Türkiye’de meydana gelen bu olayı Almanya’dan nasıl aydınlatabilecekleri üzerinde düşüneceklerini kaydetti.

İki gencin bugün Lübeck’te toprağa verileceği bildirildi. Türkiye’de alkol komasından hayatını kaybeden Rafael Neca adlı 21 yaşındaki genç daha önce Almanya’da toprağa verilmişti.

Öte yandan Alman gençlerin kaldığı otele alkol tedarik eden Germiyan İçeçek Gıda Pazarlama Limited Şirketi sahibi Cengiz Emmez hakkında yakalama emri çıkartıldı. Otel personelinin de ifadesine başvuruldu.

Kurbanlar üçe çıktı

Kemer’de sahte votkadan zehirlenen Rafael Neca (solda) daha önce hayatını kaybetmişti. Hastaneye böyle kaldırılan Jean Pierre Follkout ve Jan Lange ise Almanya’da öldü.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 09:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?