15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şair Demirtaş’a ‘onur gecesi’

ŞAİR METİN DEMİRTAŞ’A ‘ONUR GECESİ’

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV), Yunus Nadi Şiir Ödülü’nün bu yılki sahibi Antalyalı şair Metin Demirtaş adına ‘Onur Gecesi’ düzenledi.

Son Nokta Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, AKSAV Başkan Vekili Arif Bulut, AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selahattin Tonguç ile sanatseverler ve Demirtaş’ın dostları katıldı. Etkinlik kapsamında, ilk olarak Metin Demirtaş’ın şiirlerinden oluşan ‘Şiirler-Fotoğraflar-Yaşantılar’ adlı serginin açılışı yapıldı. AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal, Elmalı’da doğan Metin Demirtaş’ın tornacı olarak iş yaşamına başladığını, ardından duygulara biçim verdiğini belirterek, “Toplumsal meseleleri bir şair duyarlılığıyla yazdı Yoksulluğun kader olmadığını yazdı. Dizeleri bir çok yabancı dile çevrildi. Son olarak Yunus Nadi Şiir Ödülü’nü alarak tüm Antalyamızın gururu oldu” dedi.

‘Onur Gecesi’ etkinliği ile bir ödül daha aldığını ifade eden Şair Metin Demirtaş ilk kez bir yarışmaya katıldığını ve ödül aldığını belirterek, “Şiir konusunda pek önde görünmek istemem. Arkada kalmayı tercih ederim. Şiir konuşulurken, bizden önce kimlerin geçtiğini bilirim. Şiir karşısında ceketimi ilikler kendime çeki düzen veririm. Yıllarca şair olduğumu kimseye söyleyemedim. Benim şiirlerimi okuyanlara bu şiir benim diyememişimdir. Bazı şiirler şairini siler. Benim şiirlerim de öyledir” diye konuştu.

ŞAİR METİN DEMİRTAŞ’A ‘ONUR GECESİ’
ŞAİR METİN DEMİRTAŞ’A ‘ONUR GECESİ’
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 12:48:01
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 17:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?