21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şalvarlı rafting keyfi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Köprüçay'da turistlere özenen köylü kadınlar da rafting yapıyorlar.

Rafting için gerekli botlara sahip olmayan kadınlar, boş pet su şişelerini bir çuvalın içine doldurarak bot niyetine kullanıyorlar. 

Antalya'nın en büyük orman yangının başlangıç noktası olan Taşağıl beldesi Karabük köyünde kadınlar ve kızlar yangının stresini Köprüçay'da rafting yaparak atıyorlar. Adrenalin tutkunu turistler, alternatif turizmin önde gelen merkezlerinden olan Beşkonak yakınlarındaki Karabük köyünün yanından geçen Köprüçay'a büyük ilgi gösteriyor. Turistlerin yanı sıra köylü kadınlar ve genç kızlar tarladaki işlerinin ardından akşamüzeri köprü çayda rafting yapıyorlar. Köylüler ırmakta batmamak için bir çuvalın içerisine doldurdukları boş su pet şişeleri üzerine oturarak suyun sakin aktığı bölümlerde kendi imkanları çerçevesinde rafting yapıyorlar. Kadınlar ve genç kızlar bir yandan da modern donanımla Köprüçay'ın rafting yapan turistleri seyrediyorlar. 

Karabük köyü Muhtarı Halil Toşur, "Beşkonak'ın alternatif turizm merkezi olmasıyla birlikte köyümüzde turizm canlandı. 700 nüfuslu olan köyümüzün gençleri rafting merkezlerinde çalışarak turizme katkı sağlıyorlar. Kadınlarımız ve turizmde çalışmayanlar çiftçilikle uğraşıyorlar. Özellikle genç kızlarımız tarladan sonra serinlemek için kendilerini ırmağın serin sularına bırakıyorlar. Ayrıca turistlerden gördükleri raftingi yapmak içinde kendilerine özgü yöntemler geliştirerek bu zevki tadıyorlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 15:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?