22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Samani, destek istedi

SAMANİ, HALKOYLAMASI İÇİN DESTEK İSTEDİ

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani 12 Eylül’de yapılacak olan halkoylamasına destek için sivil toplum kuruluşları ve hemşehri dernekleri ziyaretlerini sürdürüyor.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kaya Ağrılılar Derneği Başkanı Sayim Aslan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. 12 Eylül’de yapılacak halkoylamasının bir siyasi parti meselesi olmadığını belirten Samani, “12 Eylül’de vatandaşlar herhangi bir siyasi partiye oy vermeyecek. Bu konuda siyasi parti olarak değil, ‘Evet’ diyen bir taraf olarak bu anayasa maddelerinde neden ‘Evet’ dediğimizi anlatmak için ziyaretlerde bulunuyoruz. 2011’de yapılacak genel seçimde isteyen AK Parti’ye, isteyen başka partilere oy verir. Anayasa değişikliği herhangi bir parti ile alakası olmayan, insanların iradesi ile Anayasa’daki bazı maddeleri değiştirmek için ortaya konan bir pakettir” dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, il başkan yardımcıları Mustafa Köse ve Ali Kıvrak program çerçevesinde Konyalılar ve Bitlisliler Derneği’ni de ziyaret etti. İlk olarak Konyalılar Dernek Başkanı H. Hüseyin Cengiz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden AK Partili başkanlar Anayasa değişikliğine neden ‘Evet’ dediklerini anlattı. AK Partili başkanlar daha sonra Bitlisliler Dernek Başkanı Vedat Yapa ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. 12 Eylül’de yapılacak halkoylamasına ‘Evet’ diyen taraflardan biri olduklarını belirten İl Başkanı Samani, “Herkes bu halkoylamasında anayasa değişikliği ile ilgili kararını sandığa yansıtacak. Bizler taraf olarak sizleri bilgilendiriyoruz. Milletin sağduyusu ile bir sonuç ortaya çıkacaktır. Biz değişen maddeleri teker teker ele alarak neden ‘Evet’ dediğimizi açıklıyoruz. Diğer siyasi partiler ile polemiğe girmiyoruz” diye konuştu.

SAMANİ, HALKOYLAMASI İÇİN DESTEK İSTEDİ
SAMANİ, HALKOYLAMASI İÇİN DESTEK İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 13:01:01
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?