21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şampiyon Bolu Yarenler

Antalya'nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu Garanti Plaj Futbolu Ligi'nde, Kumburgaz Belediyespor'u 8-6 mağlup eden Bolu Yarenler şampiyon oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Garanti Plaj Futbolu Ligi'nin 27-31 Ağustos tarihlerinde Alanya Milli Egemenlik Plajı'nda oynanan ve 12 takımın mücadele ettiği final karşılaşmaları sonucunda Türkiye Şampiyonluğu'nu Bolu Yarenler takımı kazandı.

TFF Futbol Geliştirme Merkezi tarafından Garanti Bankası'nın ana sponsorluğunda düzenlenen Garanti Plaj Futbolu Ligi'nde final maçlarına kadar Sakarya, Antalya, Muğla, İstanbul, Bursa, İzmir ve Samsun'da toplam 10 etap oynandı. Türkiye Şampiyonası finallerinde ise her etabın birincileri ile ikinciler arasından en iyi iki takımın dahil olduğu toplam 12 takım mücadele etti.

Bu karşılaşmaların ardından finale yükselen Bolu Yarenler ve Kumburgaz Belediyespor, şampiyonluk için sahaya çıktı. Baştan sona çekişmeli geçen maçı, Bolu Yarenler son 3 dakika içinde attığı 2 golle 8-6 galip gelerek şampiyonluk kupasını kaldırdı. Organizasyona ev sahipliği yapan Alanya Belediyespor ile Ürkmez İmaj arasında oynanan maçı 12-5 kazanan Alanya Belediyespor, şampiyonadan üçüncü ayrıldı.

HAKEM KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU'NUN KARDEŞİ GOL KRALI OLDU

Garanti Plaj Futbolu Ligi'nde bugüne kadar yapılan 10 etapta oyuncuların kaleye çektiği 3 bin 127 şuttan bin 116'sı ağlarla buluştu. 11 Temmuz'da başlayan ve 10 etapta düzenlenen şampiyonaya toplam 80 takım ve 800 oyuncu katıldı. Alanya'da oynanan final maçlarında 12 takımdan toplam 120 oyuncu mücadele etti.

Turnuvanın gol kralı 20 gole imza atan ünlü hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun kardeşi olan Adil Müftüoğlu, en az gol yiyen kalecisi ise Kumburgaz'ın kale bekçisi Mustafa Atatepe oldu. Hiç kart görmeyen Garanti Bankası takımı Fair-play ödülünü aldı. 2008 Garanti Plaj Futbolu Ligi'nin en değerli oyuncusu Bolu Yarenler'den Seyit Ahmet Süer seçilirken, Fair-Play ödülünü Ürkmez İmaj takımından Egemen Kırdağ kazandı.
Şampiyon Bolu Yarenler'e ödülleri Antalya MHP Milletvekili Hüseyin Yıldız ile AK Parti Milletvekili Abdurrahman Arıcı tarafından verildi.

5 gün boyunca devam eden final karşılaşmaları sırasında futbolcuların oynayacağı top, deniz paraşütü ile yukardan sahaya atıldı. Final maçı öncesinde Türk rap müziğinin yıldızı Ceza konser verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 12:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?