21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şampiyon doktorlarını unutmadı

Antalya'da, geçirdiği trafik kazasının ardından girdiği komadan çıkarak yaşam mücadelesini kazanan 18 yaşındaki Burak Altun, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kendisini iyileştiren doktorlara mektup yazarak kutladı.

Okul arkadaşlarıyla birlikte "Bırakın gözleriniz 3 bin yılını görsün" isimli organ bağışı sergisini açmaya hazırlanırken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve yüzme dalında 12 madalyası bulunan Burak Altun, 13 gün kaldığı koma halinden çıkarak yaşam mücadelesini kazanmıştı.

Çevresine oldukça duyarlı olan Burak Altun, kendisini yaşama döndüren doktorları 14 Mart Tıp Bayramı'nda unutmadı. Halen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım ve Reanimasyon Bölümü'nde tedavi gören Burak Altun, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla başta kendi doktorları olmak üzere sağlık çalışanlarına duygu dolu bir mektup yazdı.

Mektubunda doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının verdiği mücadeleyi kutsal ve onurlu bir iş olarak anlatan Burak Altun, şunları yazdı: "İnsanı yaşatmak adına verdikleri onurlu ve kutsal mücadeleye en yakın şahit olan bir insan olarak, tüm sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun. 28 Ocak 2008 tarihinde yaşamış olduğum bir trafik kazasından dolayı Akdeniz Üniversitesi Yoğun Bakım ve Reanimasyon bölümünde tedavi olmaktayım. Beni ameliyat eden Prof.Dr. Saim Kazan, Ümit Hocam, Reanimasyon yetkilisi Doçent Doktor Murat Yılmaz, Şebnem Hocam, Erhan Hocam, Bora Hocam, Verena Hocam hemşireler, halkla ilişkiler çalışanları ve hasta bakıcıların sevgi dolu yüreklerinden el emeği göz nuru dökercesine bizlere sunduğu hizmeti, emeği görmemek ne mümkün. Bir hastayı kurtardıkları zaman attıkları sevinç çığlıkları hala kulaklarımda. Bunu en yakın yaşayan biri olarak onlarla övünç duyuyorum. Dışarıdaki insanlar bilmelidirler ki sağlık çalışanları bu işi sadece para kazanmak adına yapmıyor. Bu iş vefa,
sevgi ve yürek işidir. Onların bu verdikleri emek ve şerefli meslekten dolayı tekrar tıp bayramlarını kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunmayı bir borç biliyorum."

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 12:36:30
Güncelleme :13 Mart 2008 Perşembe 12:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?