1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şampiyon pehlivanlar Büyükşehir'de

Edirne’de bu yıl 648’ıncısı düzenlenen tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde Başpehlivan 3’ncüsü olan Büyükşehir Belediye Spor Güreşçisi Ali Gürbüz ve diğer boylarda dereceye giren pehlivanlar Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı makamında ziyaret etti. Akaydın pehlivanları altınla ödüllendirdi.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete, Büyükşehir Belediye Spor Kulüp Başkanı Recep Tokgöz, Güreş Şube sorumlusu Servet Yıldız, antrenör Cevat Gündoğdu, Başpehlivan 3’ncüsü olan Büyükşehir Belediye Spor Güreşçisi Ali Gürbüz ve diğer boylarda dereceye giren pehlivanlar katıldı.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, başarılarından dolayı güreşçileri kutladı. Ali Gürbüz’ün Başpehlivan 3’üncülüğünü kazanmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Akaydın, “Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeki sporcumuzun, tarihi Kırkpınar güreşlerinde aldığı derece bizleri mutlu etti. Umuyorum gelecek yıllarda Altın Kemeri kazanacaktır. Diğer boylarda dereceye giren genç arkadaşları da tebrik ediyorum” dedi.

HEDEF ALTIN KEMER

12 yaşından bu yana güreştiğini belirten Başpehlivan 3’ncüsü Ali Gürbüz ise hedefinin Altın Kemer’i almak olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Gürbüz, “Başkanımıza bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Gelecek yıl için çalışmalara ara vermeden başlayacağım. Altın Kemer’i getireceğim” dedi.

Bu yıl düzenlenen 648’nci Tarihi Kırkpınar güreşlerinde Büyükşehir’li sporcuların aldığı dereceler ise şöyle;

Ali Gürbüz başta üçüncü, Küçük Orta Büyük Boyda İsmail Balaban 1’inci Hasan Cengiz 3’üncü, Deste Orta Boyda Ali Topal 1’inci, Deste Küçük Boyda Hasan Borucu 1’inci, Tozkoparan Boyda Mustafa Batu 1’inci, Teşvik Boyu da Yılmaz Borucu 1’inci ve Teşvik Boyda Naim Özdemir 3’ncü. Başkan Akaydın, dereceye giren güreşçileri altınla ödüllendirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 14:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?