21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şampiyon yüzücü Burak felç oldu!

Antalya’da ’Bırakın Gözleriniz 3000 Yılını Görsün’ sloganıyla organ bağışı kampanyası başlatmaya hazırlandığı sırada, 28 Ocak’ta trafik kazası geçiren 12 madalyalı şampiyon yüzücü Musa Burak Altun’un göğsünden aşağısı felç oldu.

Genç sporcu, her şeye rağmen organ bağışı ile ilgili sergisini açacağını söyledi.

ANTALYA’da ’Bırakın Gözleriniz 3000 Yılını Görsün’ sloganıyla organ bağışı kampanyası başlatmaya hazırlanırken, 28 Ocak’ta trafik kazası geçiren 12 madalyalı şampiyon yüzücü 18 yaşındaki Musa Burak Altun’un göğsünden aşağısı felç oldu.

Halen Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde fizik tedavi gören Altun’un ailesi önceki gün Antalya Adliyesi’ne gelerek Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldı. Aile, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki kavşakta oğullarının kullandığı motosiklete çarpan Bölge İdare Mahkemesi hákimlerinden Mustafa Bilici hakkında ’Taksirle yaralamaya sebebiyet verme’ suçundan üç ay ile 20 ay arasında hapis istemiyle dava açtı.

Şampiyon yüzücünün polis memuru babası İsa Altun, Türkiye’deki binlerce insanın organ nakli beklediğini, oğlunun da bu soruna çok duyarlı yaklaştığını söyledi.

Organ bağışı ve nakliyle ilgili üç yıldır tüm gazete haberlerini ve çeşitli verileri toplayan oğlunun, organ bağışına dikkat çekmek için çaba gösterdiğini dile getiren Altun, "Üniversite sınavlarına bile bu kadar hazırlanmamıştı. ’Baba bu proje benim için çok önemli. İnsanlara yardım edeceğim. Organ nakli çok önemli’ diyordu. Harçlıklarıyla bu kampanyaya hazırlanıyordu. Felç kalmasına rağmen yine de bu kampanyayı başlatacak" diye konuştu. Anne Ayşe Altun da oğlunu bu çabasında bundan sonra da yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

DHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 09:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?