22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şampiyon yüzücü hayata döndü

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu 13 gündür komada yaşam mücadelesi veren 18 yaşındaki şampiyon yüzücü Burak Altun, ilk kez gözlerini açtı.

Yaklaşık 13 gün önce "Bırakın gözleriniz 3 bin yılını görsün" isimli organ bağışı sergisi açmaya hazırlanırken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 12 madalyası bulunan şampiyon yüzücü Burak Altın, solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veriyor.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi doktorların yaşaması için büyük çaba gösterdiği liseli Altun, ilk kez birkaç saniyeliğine gözlerini açtı. Doktorlar, "Seni seviyorum" diyen annesine gözlerini açarak cevap veren Burak Altun'un durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Oğlunun Antalyalıların dualarıyla her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten polis memuru İsa Altun ise, "Oğlum için herkesin bu derece gayret göstermesi beni çok duygulandırdı. Dün Antalya'daki bütün camilerde oğlum için hutbe verilip dua edildiğini öğrenince uzun süre ağladım. Antalya Emniyet Müdürümüz Feyzullah Arslan da her gün arayarak bize büyük destek veriyor" dedi.

Bu arada, yıllardır hayalini kurduğu "Bırakın gözleriniz 3 bin yılını görsün" isimli organ bağışı sergisini açmasına 1 gün kala geçirdiği kaza nedeniyle komaya giren Burak için arkadaşları da hastane önündeki umut nöbetini sürdürüyor. Burak'ın hayalini kurduğu sergiyi tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesi önünde açan arkadaşları, ona destek vermek için bir internet sitesi kurdu. Burak Altun'un fotoğrafları ve başarılarından oluşan internet sitesindeki ziyaretçi defterine, yüzlerce insan "geçmiş olsun dileklerini" ileten mesaj gönderdi.

Burak'ın havuzlarda olduğu gibi hayata da kulaç atacağını söyleyen gözü yaşlı arkadaşları, "Onun adına kurduğumuz siteye insanlar duygu dolu mesajlar yazıyorlar. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yüzlerce çiçeği yoğun bakım ünitesinin kapısına bırakacağız. Burak çok güçlüdür. Mutlaka iyileşecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 17:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gizem dorukoglu IP: 85.110.7.xxx Tarih : 12.02.2008 19:04:13

burak benım herseyım canım kanııımm. onsuz bı gun bıle gecıremem hıc sanmıyorummm onsuz hayaat olmazzz ama su son 3 gun ıcersınde bızı okadr cookk mutlu ettıkııı hayataa gerıı donduu...cok ozledıım oturup konusmyıı dert yanmayıııı :( sana ıhtıyacımzz war buraaaaakkkk her gun bekledııık o hastaneeeedee neler cektık bı bılseen :( senı coook sewıoruzzzz ccooookk..