21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şampiyon yüzücü için umut nöbeti

Antalya'da geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 18 yaşındaki şampiyon yüzücü için arkadaşları hastane önünde umut nöbeti tutuyor.

Antalya'da yaşayan 18 yaşındaki Burak Altun, 3 yıl boyunca 'Bırakın gözleriniz 3 bin yılını görsün' isimli organ bağışı kampanyası için organ bağışıyla ilgili gazetelerde çıkan küpürleri keserek bir sergi hazırlığı yaptı.

Küçük yaşlarda başladığı yüzme sporunda 12 madalya kazanan Burak, hayalini kurduğu organ bağışı sergisini açmaya bir gün kala trafik kazası geçirdi. Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda bir hakimin çarptığı şampiyon yüzücü Burak, 5 gündür Akdeniz Üniversitesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam mücadelesi veriyor.

HAYATA YENİDEN KULAÇ ATACAK

Arkadaşları da hastane önünde şampiyon yüzücü için umut nöbeti tutuyor. Kafatasında kırık ve beyninde ödem oluşan yüzücü Burak'ın hayalini gerçekleştirmek amacıyla arkadaşları tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinin bulunduğu Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde 'Bırakın gözleriniz 3 bin yılı görsün' isimli organ bağışı sergisini açtı.

Hastane önünde Burak için umut nöbeti tutan arkadaşlarından biri, "Hepimiz burada tek yürek olduk onun yeniden aramıza dönmesi için bekliyoruz. O şampiyonluklar için çok hızlı kulaçlar attı. Şimdi de hayata kulaç atacaktır. Biz onu çok seviyoruz. Çok yaşam doluydu. Daha bir hafta önce kahkahalar içinde doğum gününü kutlamıştık. Doktorlar 10 günlük sürenin çok kritik olduğunu söylemiş. Biz de bu 10 günlük süre içerisinde onu yalnız bırakmamak için buradayız" dedi.

Hastane önünde gözyaşları içerisinde oğlunu bekleyen ve doktorların verdiği iyi haberle 5 gündür ilk defa gülen anne Ayşe Altun ise sevincini oğlunun arkadaşlarıyla kucaklaşarak paylaştı. Şamiyon yüzücü oğlunun arkadaşlarına tek tek sarılan Ayşe Altun, "Doktor, oğlumun durumunun iyiye gittiğini söyledi. Hala bilinci kapalı ancak şu 10 günlük süreyi atlatırsak bizim için her şey çok daha güzel olacak. Herkesin duasını bekliyoruz" diye konuştu.

Burak Altun'un arkadaşlarının nöbetine hastaneye gelen hasta yakınları da sergiyi ziyaret ederek destek veriyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 15:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?