1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şampiyon yüzücünün mücadele azmi

ŞAMPİYON YÜZÜCÜ, PARALİMPİK OLİMPİYAT OYUNLARINA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDE HAZIRLANIYOR

2 yıl önce kaza geçirip belden aşağısı tutmayan şampiyon yüzücü Altun, 2012 yılında İngiltere'de yapılacak Paralimpik Olimpiyat Oyunları'na Akdeniz Üniversitesi'nin destekleriyle hazırlanıyor.

2 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde trafik kazası geçiren 18 madalyalı şampiyon yüzücü Burak Altun, 2012 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilecek olan 'Paralimpik Olimpiyat Oyunları'na Akdeniz Üniversitesi'nin desteği ile hazırlanıyor. Akdeniz Üniversitesi'nden iki antrenörünün kontrolünde haftanın 6 günü çalışan Altun, yüzme havuzunu açan ve manevi destek veren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe başta olmak üzere Spor İşletme Müdürü Ali Osman Tatlısu, Üniversite Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Betül Uysal, antrenörleri Kadir Duru, İbrahim Önüç'e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Geçirdiği trafik kazasının kendisini fiziki yönden etkilese de mücadele azminden asla bir şey kaybetmediğini ifade eden Altun, "2012 yılında Londra'da gerçekleştirilecek olan olimpiyatlar, geceleri rüyalarımı süslüyor. Ülkeme altın madalya getirmeye ant içtim. Sporun ve sporcunun dostu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sayın İsrafil Kurtcephe'nin sunduğu manevi destek karşısında çok duygulandım. Kendisine bu konuda çok minnettarım. Aynı zamanda engelli kardeşlerimize de üniversite içinde büyük imkanlar sunduğunu da medyadan takip ediyorum. Kendisini bu konuda mahcup etmeyeceğim. Yıllardır spor yapan bir birey olarak insan azminin önüne hiçbir engelin duramayacağını belirtmek adına idmanları günde iki sefere çıkardım. Antrenörlerim bana hem teknik açıdan, hem de moral motivasyon açısından destek oluyorlar. Söz veriyorum. Madalyanın birisini mutlaka Antalya'ya getireceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 16:37:02
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 17:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?