22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şampiyonayı bırakıp denize girdiler

ŞAMPİYONAYI BIRAKIP DENİZE GİRDİLER

Antalya'nın Manavgat İlçesinde oryantiring şampiyonası ödül töreni sırasında yabancı bir çok sporcu denize girip sahilde güneşlendiler.

Manavgat Uluslararası Oryantiring Şampiyonası ve 3. Mustafa Karataş Kademe Türkiye yarışları Sorgun Çamlığında gerçekleştirildi. 11 ülkeden 34'ü yabancı 700 sporcunun katıldığı şampiyonaya erkeklerde Norveç, bayanlarda ise İsveçli sporcular damga vurdu. Yarışmalarda İstanbul Oryantiring Grubu'ndan Tatiana Kalenderoğlu bayanlarda 2. olurken, Polis Gücü Spor Kulübünden Süleyman Demirel ise erkeklerde 3'üncü olmayı başardı.

Havanın güneşli ve sıcak olmasını bilen Manavgatlılar ise piknik yaparken sporcuları ilgiyle izlediler. Yarışmaların ardından düzenlenen ödül töreninde ilginç görüntüler oluşturdu. Ödül töreninde konuşan Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, Manavgat'ın yön bulma sporunda Dünya'nın sayılı etaplarına sahip olduğunu belirterek, "Organizasyonun Antalya ve Manavgat turizminde büyük katkı sağladığı inancındayız. Oryantiring sporu Türkiye'de günden güne büyümektedir. Başlangıç için iyi bir gelişme.

Hedefimiz bundan sonraki yarışmaları İspanya gibi 3 bin kişiyle yapmak" dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise bu tür uluslararası yarışmaların Manavgat'ın yurt dışında tanınmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları ve hediyeleri Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Enver Özkal tarafından verildi.

Ödül töreni sırasında İskandinav ülkeleri ve Almanya'dan gelen birçok sporcu denize girip güneşlenmeyi tercih etmesi dikkat çekti.

ŞAMPİYONAYI BIRAKIP DENİZE GİRDİLER
ŞAMPİYONAYI BIRAKIP DENİZE GİRDİLER
ŞAMPİYONAYI BIRAKIP DENİZE GİRDİLER
ŞAMPİYONAYI BIRAKIP DENİZE GİRDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 10:33:03
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 11:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?