1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şampiyonayı tribünden izlediler

DANS ŞAMPİYONASINA BİN SPORCU KATILAMADI

Antalya'da düzenlenen 2009 Kulüpler Arası Türkiye Dans Şampiyonası'na federasyon tarafından disiplin cezası verilen bin sporcu katılamadı.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen 2009 Kulüpler Arası Türkiye Dans Şampiyonası'na, yaklaşık bin dansçı bağlı oldukları kulüplerin 'Disiplin cezası' alması nedeniyle katılamadı. Aylardır bu yarışmalara hazırlanan ve yarışamayan dansçılardan bazıları, şampiyonayı tribünden izlemek zorunda kaldı

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Dans Sporları Federasyonu Eski Başkanı Tolgahan Cinkitaş, Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 18 dans kulübü mevcut federasyon başkanının çalışmalarında yetersiz olduğunu iddia ederek tahkim kuruluna başvurduğunu bu nedenle federasyon tarafından disiplin cezasına çarptırıldığını öne sürdü.

Çinkitaş, "Federasyon, şampiyona öncesi 'Ali Cengiz' oyunu oynadı. Haksız yere, bin sporcunun yarışmasını önledi" dedi

Yeniden seçim yapılması için yasal çerçevede içerisinde olağanüstü seçim çağrısı yaptıkları ve kendilerini destekledikleri için bin dansçının yer aldığı 18 kulübün aldığı ceza nedeniyle şampiyonaya katılamamalarının kendisini üzdüğünü söyleyen Cinkitaş, "Federasyonun görevi, bünyesindeki sporcuyu teşvik etmektir. Fakat bu yönetim, sırf beni destekledikleri ve beni başkan yapmak istedikleri için cezalandırılıp yarışmaları engellendi" dedi.

Verilen cezanın hukuki olmadığını iddia eden Çinkitaş, "Kararla ilgili tahkime başvurduk. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile bakanlığa sorunumuzu ilettik. Kararla ilgili müfettişler teftiş yapıyor.'dedi.

Antalya Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yarışmaya katılamayan dansçılar, federasyonun verdiği kararın çok ağır olduğunu ifade edip, "Tüm emeklerimiz bu kararla boşa gitti. Birçok başarılı arkadaş, yarışamadı. Hatta Dünya Salsa dansı şampiyonu Aytunç Bentürk de şampiyonaya bu nedenle katılamadı" dedi.

Ceza Alan kulüplerin ise Eskişehir Dans D.K, Ceyhun Yenipınar, Işıl Gençlik ve S.K, Işıl Sözügüzel, Dansı Attıranlar ve Sevenler S.K, C. Hüseyin Öztop, İzmir Danset Gençlik ve S.K, Hakan Demirbaş, Oya Demirbaş, Bodrum Dans S.K, Fatih Özvezneci, Muğla Gençlik ve S.K, Burhanettin Hacıcaferoğulları, Ankara Sital Gençlik ve S.K, Talip Arslan, Latin Dans Jimnastik ve S.K, Serdar Yolcu, Tolga Han Çinkitaş kulüplerin olduğu belirtildi.

DANS ŞAMPİYONASINA BİN SPORCU KATILAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 12:40:02
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 14:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?